Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα επένδυση της Vodafone στην Ελλάδα

Νέα επένδυση της Vodafone στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Vodafone, Γλαύκος Περσιάνης,

Η Vodafone συνεχίζει τις σημαντικές επενδύσεις της στη χώρα προκειμένου να παρέχει τις πλέον αξιόπιστες υπηρεσίες κινητής επικοινωνίας, τόσο φωνής όσο και δεδομένων, καταβάλλοντας 124.501.000 ευρώ για την εξασφάλιση φάσματος στις ζώνες των 800 ΜHz και 2600 ΜHz. Συγκεκριμένα η Vodafone απέκτησε νέο φάσμα 2×10 ΜΗz στα 800 MHz και 2×20 MHz (συζευγμένο) και 20 MHz (ασύζευκτο) στα 2600 MHz. Για την εξασφάλιση του εν λόγω φάσματος η Vodafone συμμετείχε με επιτυχία στη διαγωνιστική διαδικασία φάσματος συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας που συντόνισε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Ο κ. Γλαύκος Περσιάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στη Vodafone Ελλάδας δήλωσε σχετικά: «Η επένδυση αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε νέες δυνατότητες που προκύπτουν από τη διεύρυνση του φάσματος συχνοτήτων. Παράλληλα, συμβάλλουμε έμπρακτα στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και αποδεικνύουμε τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τεχνολογικά πρωτοποριακές υπηρεσίες, γρήγορης και αξιόπιστης επικοινωνίας».

Η Vodafone, αξιοποιώντας το φάσμα που απέκτησε στα 800 MHz και 2600 MHz, καθώς και το φάσμα που ήδη διαθέτει στη συχνότητα των 1800MHz, θα εξακολουθήσει να επεκτείνει τη γεωγραφική κάλυψη 4G, καθώς και να βελτιώνει περαιτέρω την ποιότητα του 4G σήματος σε εσωτερικούς χώρους.

Οι συνδρομητές της Vodafone θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν εξαιρετική εμπειρία mobile internet κάνοντας χρήση υπηρεσιών δεδομένων (data) με ακόμη υψηλότερες ταχύτητες και μεγαλύτερη χωρητικότητα για αποστολή και λήψη μεγάλων αρχείων.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο 2011 η Vodafone ανανέωσε και επέκτεινε το φάσμα συχνοτήτων κινητής επικοινωνίας στο πλαίσιο αντίστοιχου διαγωνισμού της ΕΕΤΤ εξασφαλίζοντας φάσμα στη ζώνη των 900 ΜHz καθώς και στη ζώνη των 1800 MHz, για την περαιτέρω διεύρυνση των υπηρεσιών 2G και 3G που παρέχει προς τους συνδρομητές της, για την απόκτηση του οποίου έχει καταβάλει 168,5 εκ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα