Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eκσυγχρονίζει την ΕΥΔΑΠ ο Γιάννης Μπενίσης – Ποιες επενδύσεις θα γίνουν

Eκσυγχρονίζει την ΕΥΔΑΠ ο Γιάννης Μπενίσης – Ποιες επενδύσεις θα γίνουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Μπενίσης, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ,

Συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου είχε το μεσημέρι της Τρίτης ο CEO της ΕΥΔΑΠ, Γιάννης Μπενίσης, προαναγγέλλοντας το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους περίπου 475 εκατ. κατά την τριετία 2016-2018 .

Μεταξύ άλλων ο κ. Μπενίσης γνωστοποίησε ότι στόχος της ΕΥΔΑΠ είναι ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, το οποίο σε ορισμένες περιοχές χρήσει άμεσης αντικατάστασης και η επέκταση παροχής υπηρεσιών και δραστηριοτήτων προκειμένου να καλυφθούν νέες απαιτήσεις ζήτησης.

Σύμφωνα με τα όσα διαμήνυσε ο κ. Μπενίσης οι επενδύσει θα κινηθούν γύρω στα 75 εκατ., ενώ από 200 εκατ. προγραμματίζονται για τα έτη 2017 και 2018 αντίστοιχα. Οι επενδύσεις αυτές αφορούν σειρά τομέων που θα εκσυγχρονίσουν την ΕΥΔΑΠ, μεταξύ των οποίων και το δίκτυο αποχέτευσης.

Αναλυτικά οι επενδύσεις σε υποδομές, αποχέτευση, επέκταση δικτύου : 75 εκατομμύρια ευρώ (2016), 200 εκατομμύρια ευρώ (2017), 200 εκατομμύρια ευρώ (2018).

Επιπλέον ο CEO της ΕΥΔΑΠ έθεσε επί τάπητος το επενδυτικό στίγμα της εταιρίας, στην Τράπεζα Αττικής τονίζοντας ότι η επένδυση αποσκοπούσε να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της οικονομίας μέσω μιας τράπεζας ελληνικών συμφερόντων που δεν θα είναι ελεγχόμενη από τους δανειστές.

Για τις οφειλές

Εν συνεχεία έθιξε το ζήτημα των οφειλών προς την ΕΥΔΑΠ και την πρωτοβουλία για το κοινωνικό τιμολόγιο, επισημαίνοντας πως το νερό αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όποιος πολίτης αποδεδειγμένα βρίσκεται σε οικονομική αδυναμία, δεν θα στερηθεί αυτό το αγαθό.

Κατά τα άλλα ο κ. Μπενίσης αναφέρθηκε επίσης στα 30-32 εκατ. ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των Δήμων, όπου όμως εκτός από μια περίπτωση που θα κριθεί δικαστικά έχουν υπάρξει οι απαιτούμενοι διακανονισμοί.

Τέλος, ο CEO της ΕΥΔΑΠ επανέλαβε την απαγορευτική απόφαση του ΣτΕ για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, καθώς και την κυβερνητική βούληση ότι θα παραμείνει στο δημόσιο το 50%+1 μετοχή της εταιρίας.Γ

Σχετικά άρθρα