Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ έως το 2020 προωθεί η Vodafone Ελλάδας

Επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ έως το 2020 προωθεί η Vodafone Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Vodafone,

Ναι στις επενδύσεις στην Ελλάδα λέει η Vodafone Ελλάδας, η οποία την ίδια ώρα ζητάει κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο που δεν θα οδηγεί σε νέες μονοπωλιακές καταστάσεις. Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χάρης Μπρουμίδης ανακοίνωσε ότι η εταιρεία προωθεί επενδυτικό πλάνο 500.000.000 ευρώ έως το 2020, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ που έχει υλοποιήσει ήδη η Vodafone Ελλάδας στη χώρα από το 2008 μέχρι σήμερα.

Το νέο επενδυτικό πλάνο αφορά την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, υπηρεσιών τηλεόρασης για τη δημιουργία του πιο ολοκληρωμένου πακέτου υπηρεσιών. Επίσης στις αναβαθμίσεις προϊόντων και υπηρεσιών και του δικτύου λιανικής της Vodafone.

•Ζητάει κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο που δεν θα οδηγεί σε νέες μονοπωλιακές καταστάσεις

«Η Vodafone τοποθετείται δυναμικά ως στρατηγικός επενδυτής σε κρίσιμες εθνικές υποδομές. Οδηγούμε την αγορά μπροστά και επενδύουμε όπου το θεσμικό πλαίσιο στηρίζει τον ανταγωνισμό και τις τεχνολογίες με μακρινό χρονικό ορίζοντα», δήλωσε ο Χ. Μπρουμίδης. «Μπορούμε να συμβάλουμε στην πορεία της χώρας προς την εποχή των υψηλών ταχυτήτων και να προσφέρουμε στην οικονομία, στον τουρισμό, στις επιχειρήσεις και στους πολίτες τις καλύτερες τεχνολογίες που θα στηρίξουν την ανάπτυξη, την καινοτομία και την καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους», κατέληξε. Σήμερα η Vodafone απασχολεί 3.280 άμεσα και έμμεσα εργαζόμενους, ενώ «παράλληλα στηρίζει 12.000 θέσεις στην ευρύτερη οικονομία».

Ο κ. Μπρουμίδης πάντως δεν παρέλειψε να μιλήσει για την αγορά συνολικά, αναφέροντας πως πρέπει να αποφευχθούν μοντέλα που οδηγούν σε νέες μονοπωλιακές καταστάσεις. Σχετικά με την πιθανή εξαγορά της Forthnet, ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδας υποστήριξε πως η εταιρεία εξακολουθεί να ενδιαφέρεται, αλλά σε κάθε συμφωνία υπάρχει και μια σωστή τιμή. Ο ίδιος επισήμανε ότι καίριο ρόλο σε ενδεχόμενη συμφωνία θα διαδραματίσουν και οι τράπεζες, μέσω ρύθμισης των δανείων της Forthnet.

Σχετικά άρθρα