Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βραβείο στη Vodafone για την εφαρμογή «Vodafone Speaking App»

Βραβείο στη Vodafone για την εφαρμογή «Vodafone Speaking App»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Vodafone,

Η Vodafone διακρίθηκε με το Αργυρό Βραβείο για την εφαρμογή «Vodafone Speaking App» στην Κατηγορία «Best Social and economic development app» στο πλαίσιο των Apps Awards 2015.

Η εφαρμογή Vodafone Speaking App, είναι η πρώτη και μοναδική μηχανή μετατροπής κειμένου σε ομιλία (text-to-speech) για Android που προσφέρει σωστή ανάγνωση των Ελληνικών στα γραπτά μηνύματα (SMS), το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email), το διαδίκτυο (internet), αλλά και στους τηλεφωνικούς αριθμούς από τον κατάλογο επαφών, τις κλήσεις, τις ημερομηνίες, κ.λπ. Παράλληλα, προσφέρει ορθή ανάγνωση των Ελληνικών σε χρήσιμες εφαρμογές, όπως ενημέρωσης, ψυχαγωγίας, πρόγνωσης καιρού κ.λπ.

Πρόσφατα η εφαρμογή εμπλουτίστηκε με τη λειτουργία «Πού βρίσκομαι;» η οποία ενημερώνει με σωστά Ελληνικά για την τρέχουσα τοποθεσία του χρήστη καθώς κινείται, μαζί με την ακτίνα σφάλματος.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε με στόχο να διευκολύνει τη ζωή και την επικοινωνία των ατόμων με προβλήματα όρασης, συμβάλλοντας έτσι στην ισότιμη διαβίωσή τους. Η δοκιμαστική λειτουργία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών.

Η εφαρμογή «Vodafone Speaking App» ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των χρηστών smartphones και tablets και έρχεται ως αντικατάσταση και εξέλιξη της υπηρεσίας «Vodafone Speaking Phone» που παρουσιάστηκε για πρώτη φόρα το 2005 στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης της Vodafone.

Σχετικά άρθρα