Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία έπληξε με κυρώσεις τους Σον Πεν και Μπεν Στίλερ

Η Ρωσία έπληξε με κυρώσεις τους Σον Πεν και Μπεν Στίλερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία έπληξε τους αστέρες του Χόλιγουντ Μπεν Στίλερ και Σον Πεν με κυρώσεις τη Δευτέρα ως απάντηση στη δημόσια κριτική τους για τον πόλεμο της Μόσχας κατά της Ουκρανίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών συμπεριέλαβε τους ηθοποιούς σε μια νέα λίστα με 25 Αμερικανούς πολίτες -κυρίως πολιτικούς, εμπορικούς αξιωματούχους και βιομηχανικά στελέχη- που έθεσε υπό κυρώσεις και απαγόρευση εισόδου στη Ρωσία.

Ο Στίλερ και ο Πεν υπήρξαν ένθερμοι υποστηρικτές της Ουκρανίας στη σύγκρουση και έχουν συναντήσει τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι σε υψηλού προφίλ εκδηλώσεις υποστήριξης.

Σε μια τηλεοπτική συνάντηση στο Κίεβο τον Ιούνιο, ο Στίλερ, πρωταγωνιστής των Zoolander, Meet the Parents και Dodgeball, είπε στον Ζελένσκι: «Είσαι ο ήρωάς μου».

Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Πεν βρισκόταν στην Ουκρανία για να ηχογραφήσει ένα ντοκιμαντέρ όταν η Ρωσία εισέβαλε στις 24 Φεβρουαρίου.

Αναγκάστηκε να φύγει με τα πόδια, μαζί με τα εκατομμύρια των Ουκρανών που πέρασαν στην Πολωνία τις πρώτες μέρες του πολέμου.

Οι κυρώσεις παγώνουν κάθε ρωσικό περιουσιακό στοιχείο που έχουν όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα, απαγορεύουν στους Ρώσους πολίτες να συναλλάσσονται μαζί τους και τους απαγορεύουν να ταξιδεύουν στη Ρωσία.

Ο κατάλογος περιελάμβανε επίσης την Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο, τέσσερις αναπληρωτές υπουργούς εμπορίου και έξι γερουσιαστές των ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα