Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατά Νίκου Κουρή: Δεν θα χρησιμοποιείς το επίθετο Θεοδωράκης – «Θα κάνω τεστ DNA»

Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατά Νίκου Κουρή: Δεν θα χρησιμοποιείς το επίθετο Θεοδωράκης – «Θα κάνω τεστ DNA»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μίκης Θεοδωράκης,

Νέα δικαστική αντιπαράθεση 27 ημέρες μετά το θάνατο του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη άρχισε ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η κόρη του αποβιώσαντος Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατέθεσε αίτηση στο Πρωτοδικείο ζητώντας να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που θα απαγορεύει στο Νίκο Κουρή να χρησιμοποίει το επίθετο του πατέρα της.

Ο τελευταίος, ηλικίας σήμερα 54 ετών έχει δηλώσει πως είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη εκτός γάμου.

Μάλιστα, σήμερα ο ίδιος ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα όπου συζητήθηκε η αίτηση της κυρίας Θεοδωράκη και επέμεινε πως είναι γιος του εκλιπόντα, αναφέροντας μάλιστα στους δημοσιογράφους πως θα προχωρήσει και σε τεστ DNA προκειμένου αυτό να αποδειχθεί και τυπικά.

Από την πλευρά της η κυρία Θεοδωράκη που βρέθηκε και εκείνη στο δικαστήριο, συνοδευόμενη από το δικηγόρο της Αλέξανδρο Λυκουρέζο.

Με την αίτησή της η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη υποστηρίζει πως ο Νίκος Κουρής χρησιμοποιεί το επίθετο Θεοδωράκης διότι αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί της περιουσίας του πατέρα της.

Συγκεκριμένα η αιτούσα αναφέρει στην αίτησή της για τον αντίδικό της:

«Αυτοπροβάλλεται και αναμειγνύεται σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις της ρέουσας κοινωνικής ζωής ως ο γιός του Μίκη Θεοδωράκη.

»Εμφανίζεται ως πρόσωπο –γόνος ενός Πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος, δήθεν εκπρόσωπος και συνεχιστής της Ιστορίας και του βάρους του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένειά του και δη εμένα και χρησιμοποιεί το επίθετο “Θεοδωράκης” ως απόρροια σχέσης πατρός προς τέκνο, επιχειρώντας να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο πρόσωπό του, και συγχρόνως να προσδώσει κύρος και ποιότητα στην εκδήλωση που συμμετέχει αλλά συγχρόνως προσπαθώντας να προσχωρήσει και να εγκριθεί από την οικογένεια του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη.

»Σε κάθε περίπτωση αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του αποβιώσαντος.

»Με τη συμπεριφορά του αυτή ο καθού η αίτηση, που την συνεχίζει μέχρι νυν και εκδηλώνει πρόθεση να τη συνεχίσει, προσβάλλει το δικαίωμα της προσωπικότητάς μου ως κληρονόμο και δικαιούχο του αποβιώσαντος πατρός μου και δη του βασικού στοιχείου αυτής, δηλαδή του επωνύμου “Θεοδωράκης” με την παράνομη χρήση τούτου από τον καθού η αίτηση, που αποτελεί το βασικό στοιχείο εξατομίκευσης του προσώπου στον εξωτερικό κόσμο.

»Και ως αποτελούμενο από το κύριο όνομα και το επώνυμο χαρακτηρίζει εμένα ως πρόσωπο που προέρχομαι από την ίδια οικογένεια του αποβιώσαντος από τα πρόσωπα άλλων οικογενειών και το δε κύριο όνομά του τον διακρίνει από πρόσωπα της ίδιας οικογένειας μεταξύ τους…».

Η απόφαση του δικαστηρίου επί της αίτησης της κυρίας Θεοδωράκη για έκδοση προσωρινής διαταγής αναμένεται αύριο.

Θα ακολουθήσει η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που επίσης έχει καταθέσει η ίδια και στη συνέχει η επί της ουσίας εκδίκαση της υπόθεσης.

Γιατί το κάνει τώρα

Όπως δήλωσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη πρόκειται για τον Νίκο Κουρή ένα «καλό μουσικό παραγωγό» που τα προηγούμενα χρόνια είχαν έρθει σε επαφή για μια ενδεχόμενη συνεργασία με το ραδιόφωνό του.

«Εμφανίστηκε στη ζωή μας σε ηλικία 50 ετών, το 2014.

»Προσπάθησα να συνεργαστώ μαζί του ως Νίκος Κουρής, γιατί είχε το ραδιόφωνο ράδιο Μίκης αλλά δεν τα βρήκαμε γιατί ήταν κάπως απαράδεκτος», είπε

Σύμφωνα με το Mega στο ερώτημα «γιατί το κάνει τώρα» η απάντηση της κ. Θεοδωράκη ήταν μετά τον θάνατο του πατέρα της προφανώς και θέλει να διεκδικήσει κληρονομικά δικαιώματα.

«Όταν τον είδα να βγαίνει στο Άλσος Νέας Σμύρνης, να βγάζει αφίσες στην Κέρκυρα, να βγαίνει στην ΚΝΕ, να πηγαίνει στην πρεσβεία είναι too much.

»Εμένα αδερφός μου είναι ο Γιώργος Θεοδωράκης», είπε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στα τηλεοπτικά συνεργεία.

Από τη μεριά του, ο ίδιος ο αντίδικος, μιλώντας στον Alpha δήλωσε πως δεν είναι τυχαίο πως τόσο η Μαργαρίτα όσο και ο Γιώργος Θεοδωράκης δεν του είχαν «επιτεθεί» όσο ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ήταν εν ζωή και επέλεξαν αυτό να γίνει μετά τον θάνατό του.

Την Πέμπτη η απόφαση του δικαστηρίου

Η απόφαση του δικαστηρίου επί της αίτησης της κυρίας Θεοδωράκη για έκδοση προσωρινής διαταγής αναμένεται την Πέμπτη.

Θα ακολουθήσει η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που επίσης έχει καταθέσει η ίδια και στη συνέχει η επί της ουσίας εκδίκαση της υπόθεσης.

Σχετικά άρθρα