Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Helly Luv: Το Ισλαμικό Κράτος θέλει το κεφάλι αυτής της γυναίκας!

Helly Luv: Το Ισλαμικό Κράτος θέλει το κεφάλι αυτής της γυναίκας!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Χέλι Λαβ (Helly Luv) είναι από το Κουρδιστάν. Οι συμπατριώτες της την φωνάζουν το “κορίτσι – λιοντάρι” και της ταιριάζει απόλυτα.

Οι τζιχαντιστές θέλουν το κεφάλι της αλλά η Χέλι Λαβ δεν φοβάται. Η “Σακίρα των Κούρδων”, όπως ακόμα την αποκαλούν, πολεμά το Ισλαμικό Κράτος με τη μουσική της και τον χορό.

«Αυτή τη στιγμή οι Κούρδοι μαχητές της ελευθερίας- οι Πεσμεργκά- προστατεύουν ολόκληρο τον κόσμο», λέει η 25χρονη μελαχρινή καλλονή.

Ακούγεται περίεργο να βγαίνει μία τέτοια φράση από τα χείλη μίας ποπ σταρ. Αλλά η Χέλι Λαβ δεν είναι μία συνηθισμένη τραγουδίστρια.

luv-2

Γνωστή για το γεγονός ότι δεν διστάζει να εκφράζει τις πολιτικές τις απόψεις, για τις δυναμικές χορευτικές κινήσεις της και τις τολμηρές ενδυματολογικές επιλογές της, έχει γίνει η φωνή των Κούρδων. Το τραγούδι της «Risk it All», που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο βοήθησε σε αυτό.

Γεννήθηκε ως Χέλαν Αμπντουλάχ στο Ιράκ και μεγάλωσε στο Λάχτι, στη Φινλανδία, από Κούρδους γονείς, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν σε ένα προσφυγικό στρατόπεδο στην Αγκυρα, όταν την απέκτησαν. Η μητέρα της είναι πρώην μαχήτρια των Πεσμεργκά. Στα 18 της μετακόμισε στο Λος Αντζελες με το τρελό όνειρο να γίνει σταρ, όπως λέει γελώντας.

Εκεί κατάλαβε ότι δεν θα ήταν εύκολο να το πετύχει. Δέχθηκε πολλές προτάσεις για δουλειά, αλλά ήταν σε στριπτιζάδικα και ζούσε με κρακεράκια. Δύο εβδομάδες πριν λήξει η βίζα της, ένας παραγωγός επικοινώνησε μαζί της στο διαδίκτυο και κάπως έτσι έγινε η αρχή.

Kurdish pop star Helly Luv poses in front of Kurdish Peshmerga troops at a base in Dohuk

Φέτος, έγινε η πρώτη Κούρδη ηθοποιός που πήγε στο Κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορόντο, με την ταινία «Mardan». Εκεί, φρόντισε να ακουστεί η φωνή της. Εμφανίστηκε με στολή των πεσμεργκά στο κόκκινο χαλί, παρότι είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή της από τους φανατικούς ισλαμιστές.

Οταν το «Risk it All» ανέβηκε στο YouTube, προκάλεσε αμέσως αίσθηση.

«Ξεκίνησε μία επανάσταση. Πρέπει να βρούμε αυτό το κορίτσι», έγραφαν μέλη ισλαμιστικών οργανώσεων στα σχόλια και άρχισαν να της στέλνουν απειλητικά μηνύματα. Αναγκάστηκε να κρυφτεί για δύο εβδομάδες σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, χωρίς να ξεμυτίσει από αυτό. Αλλά δεν πτοήθηκε.

«Αυτή τη στιγμή, το Ισλαμικό κράτος προσπαθεί να καταστρέψει όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή, οι Κούρδοι προστατεύουν όλο τον κόσμο», λέει αναφερόμενη στις γυναίκες μαχήτριες, τις πεσμεργκά, που είναι από τις μεγαλύτερες απειλές για τους τζιχαντιστές.

luv-3

luv-4

luv-5

luv-6

luv-7

Σχετικά άρθρα