Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Εκρηκτική» Αιγύπτια μοντέλο άναψε φωτιές επειδή φωτογραφήθηκε «τούμπανο» στη Σακάρα

«Εκρηκτική» Αιγύπτια μοντέλο άναψε φωτιές επειδή φωτογραφήθηκε «τούμπανο» στη Σακάρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Φωτογραφίες,

Η Σάλμα Ελσίμυ, Αιγύπτια μοντέλο, συνελήφθη από τις Αρχές της χώρας της επειδή φωτογραφήθηκε με «εκρηκτική» αρχαία αιγυπτιακή ενδυμασία μπροστά στη νεκρόπολη της Σακάρα. Η Ελσίμυ δεν είχε λάβει άδεια από τον αιγυπτιακό υπουργείο Τουρισμού.

Η Ελσίμυ, που όπως βλέπετε και στην κεντρική εικόνα είναι αρκετά πληθωρική, ανάρτησε τις φωτογραφίες στους λογαριασμούς της στο Facebook και στο Twitter, μαζεύοντας πολλές χιλιάδες λάικ αλλά και επικριτικά σχόλια, ότι τόσο εκείνη, όσο και ο φωτογράφος της, παραβίασαν τους κανονισμούς του υπουργείου Τουρισμού.

Μοντέλο και φωτογράφος συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα, τώρα πρέπει να έχουν αφεθεί ελεύθεροι διότι γίνονται νέες αναρτήσεις στα προφίλ της, ενώ οι φωτογραφίες που προκάλεσαν «σκάνδαλο» δεν έχουν κατέβει.

Σύμφωνα με τις εξηγήσεις τους, η φωτογράφιση είχε… έμπνευση την Κλεοπάτρα, την Ελληνίδα βασίλισσα της Αιγύπτου, ωστόσο, δεν είχαν λάβει προηγουμένως άδεια από την τουριστική Αστυνομία.

Η Ελσίμυ εισήλθε στον αρχαιολογικό χώρο ως επισκέπτρια, φορώντας ένα μακρύ μαύρο φόρεμα, κάτω από το οποίο ήταν ντυμένη… Κλεοπάτρα.

Ωστόσο, η εικόνα της «τούμπανο» σχολιάστηκε ως «άσεμνο φαραωνικό φόρεμα». Κυρίως ενοχλήθηκαν συντηρητικοί Αιγύπτιοι.

Οι αιγυπτιακές Αρχές ανακοίνωσαν ότι θα διερευνήσουν κι εάν υπάρχουν ευθύνες στους φύλακες και στο προσωπικό του αρχαιολογικού χώρου.

Με αφορμή το συμβάν με την Ελσίμυ, στην Αίγυπτο άνοιξε συζήτηση εάν επιτρέπεται να φωτογραφίζονται επισκέπτες με παραδοσιακές ενδυμασίες σε αρχαιολογικούς χώρους.

Ο Μουσταφά Ουαζίρι, γενικός γραμματέας του Υπάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ότι οι επισκέπτες πρέπει να έχουν άδεια από τις Αρχές, για το που και με ποια ενδυμασία θα φωτογραφηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους.

Η εφημερίδα ElDostor News δημοσίευσε την εικόνα μιας άλλης νεαρής, που επίσης φωτογραφήθηκε ως αρχαία Αιγύπτια μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, με σεμνή περιβολή.

Η σεμνή αρχαία Αιγύπτια, φωτογραφία που δημοσίευσε η ElDostor.

Αυτή η φωτογραφία προκάλεσε συζήτηση για το πώς ήταν τα γυναικεία φορέματα και η γυναικεία μόδα στην αρχαία Αίγυπτο κι εάν οι γυναίκες φορούσαν μαντίλα στο κεφάλι.

Πολλοί υποστήριξαν ότι οι αρχαίες Αιγύπτιες δεν κάλυπταν το κεφάλι τους, οπότε, η Ελσίμυ ήταν πιο κοντά στην αρχαία μόδα.

«Ήταν η Βασίλισσα Κλεοπάτρα καλυμμένη; Δεν μπορείτε να συνδέετε την ιστορία με τις τρέχουσες ιδέες σας για σεβασμό και σεμνότητα, καθώς οι Φαραώ φορούσαν στενά και κάπως κοντά φορέματα κατάλληλα για βασιλιάδες και βασίλισσες. Μόνο σε επίσημες περιπτώσεις φορούσαν μακρύτερα υφάσματα», σχολίασε ένας Αιγύπτιος.

Πάντως να σημειωθεί ότι και στην Ελλάδα απαγορεύεται η επαγγελματική φωτογράφιση σε αρχαιολογικό χώρο δίχως άδεια, όπως και η αμφίεση με αρχαιοελληνική ή «προκλητική» περιβολή και κατά καιρούς διάφοροι που επιχείρησαν να κάνουν τέτοιες φωτογραφίσεις δίχως άδεια βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις Αρχές.

Η Ελσίμυ σε άλλες πόζες:

Σχετικά άρθρα