Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σάρα Ιντάν πρώην Μις Ιράκ ακόμα δέχεται απειλές για τη ζωή της εξαιτίας της selfie με τη Μις Ισραήλ

Η Σάρα Ιντάν πρώην Μις Ιράκ ακόμα δέχεται απειλές για τη ζωή της εξαιτίας της selfie με τη Μις Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απειλές για τη ζωή της συνεχίζει να δέχεται ένα χρόνο μετά η πρώην Μις Ιράκ, Σάρα Ιντάν, εξαιτίας της φωτογραφίας που δημοσίευσε το 2017 μαζί με τη Μις Ισραήλ, Αντάρ Γκαντελσμάν.

Η Ιντάν, που είναι μουσουλμάνα και η πρώτη Ιρακινή βασίλισσα ομορφιάς που συμμετείχε στα καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Κόσμος μετά από 45 χρόνια, έγινε στόχος των φανατικών όταν ανάρτησε στο Instagram μια φωτογραφία της με την Αντάρ Γκαντελσμάν, γράφοντας για λεζάντα:

«Ειρήνη και αγάπη από τη Μις Ιράκ και τη Μις Ισραήλ».

Η Σάρα Ιντάν αρνήθηκε να διαγράψει τη φωτογραφία από τον λογαριασμό της, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε από τους ιρακινούς χορηγούς της, συμπεριλαμβανομένου και του διευθυντή-διοργανωτή των Καλλιστείων Μις Ιράκ και παρά τις απειλές για τη ζωή της που δέχτηκε από την ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, όπως γράφει η New York Post.

Αυτή η περιπέτεια έκανε τα δύο κορίτσια φίλες. Η Ιντάν επισκέφθηκε τον Ιούνιο του 2018 το Ισραήλ και μίλησε για τη σημασία του διαλόγου, ενώ οι δύο εστεμμένες έκαναν και μια κοινή ομιλία για την ειρήνη σε μια μεγάλη συγκέντρωση στην Ιερουσαλήμ.

Η Ιντάν, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βαγδάτη, αναγκάστηκε με την οικογένειά της να εγκαταλείψουν το Ιράκ μετά τη φωτογραφία με την Ισραηλινή στα καλλιστεία, επειδή φοβούνται για τις ζωές τους.

Η οικογένεια της Ιντάν έχει μετοικήσει σε άλλη χώρα της Μέσης Ανατολής, η οποία δεν αποκαλύπτεται για λόγους ασφαλείας.

Η Ιντάν πρόσφατα βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου ηχογράφησε μουσική με Εβραίους και Ισραηλινούς παραγωγούς.

Στόχος της είναι να εκπέμψει μηνύματα ενότητας και ελπίδας και το νέο της τραγούδι, με τίτλο «Silence» (Σιωπή), είναι αφιερωμένο για τα δεινά των ανθρώπων στο Νταρφούρ του Σουδάν και στη Συρία.

Η Ισραηλινή παραγωγός Ιρίτ Τένχενγκέλ δήλωσε στη New York Post ότι η Ιντάν είναι η ιδανική για αυτό το τραγούδι.

«Θα μπορούσα να βρω τον οποιοδήποτε μεγάλο καλλιτέχνη», αλλά αυτή του ταιριάζει. Και ο κόσμος σιωπά, «κανείς δεν νοιάζεται», αλλά η Ιντάν είναι η φωνή εκείνων που τους σιώπησαν, εξήγησε.

Το Ιράκ δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ και οι δύο χώρες δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις.

Ωστόσο, το Ισραήλ διατηρεί θερμές σχέσεις με τους Κούρδους του Ιράκ και μη ξεχνάμε ότι εκφράστηκε υπέρ του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία των Κούρδων πέρσι.

Τι συνέβη πριν ένα χρόνο

Η Σάρα Ιντάν, φορώντας ένα χειροποίητο κρυστάλλινο φόρεμα Swarovski, εκπροσώπησε το Ιράκ στον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Κόσμος και έγινε η πρώτη γυναίκα από τη μεσανατολική χώρα που συμμετείχε στον διαγωνισμό τα τελευταία 45 χρόνια.

«Βρισκόμουν στον έβδομο ουρανό. Ονειρευόμουν από πάντα αυτή τη μέρα», δήλωνε χαρακτηριστικά η Ιντάν, η οποία από τότε δήλωνε ότι φιλοδοξεί να κάνει καριέρα στον χώρο του τραγουδιού, ως τραγουδίστρια και τραγουδοποιός.

Η χαρά εκείνης της ημέρας δεν άργησε όμως να κοπεί, με αιτία μία απλή selfie, η οποία κατέληξε να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Προτού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προβεί στην ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, η οποία προκάλεσε κύμα οργής στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο, σε μία εκδήλωση πριν από τον διαγωνισμό στο Λας Βέγκας, η Ιντάν ζήτησε από την Μις Ισραήλ Αντάρ Γκαντελσμάν να βγάλουν μαζί μία φωτογραφία.

«Είπα “ας βγάλουμε μία φωτογραφία, ώστε οι λαοί μας να δουν ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και πως είμαστε πρεσβευτές της ειρήνης”», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ιντάν για τη επίμαχη selfie.

Οι αντιδράσεις όμως δεν ήταν αυτές που περίμενε. Έξι ημέρες πριν από τον διαγωνισμό, άρχισε να δέχεται απειλές από διάφορες πλευρές, μεταξύ των οποίων και τη διοργάνωση Μις Ιράκ, η οποία την εκβίαζε, ότι αν δεν κατεβάσει τη φωτογραφία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα χάσει τον τίτλο της.

«Όταν ανέβασα τη φωτογραφία στο διαδίκτυο, δεν περίμενα πως θα έχει τέτοιες επιπτώσεις», ανέφερε η Ιρακινή καλλονή, τονίζοντας ότι δέχθηκε ακόμη και απειλές για τη ζωή της.

Ωστόσο, η Ιντάν αρνήθηκε να κατεβάσει τη φωτογραφία, παρά το γεγονός ότι πίσω από μεγάλο μέρος των πιέσεων βρισκόταν το ιρακινό υπουργείο Εσωτερικών.

Το μόνο που τελικά έκανε, ήταν να δηλώσει διαδικτυακά, ότι δεν υποστηρίζει την Ισραηλινή κυβέρνηση και τις πολιτικές της στο Παλαιστινιακό, ζητώντας συγνώμη από όσους πίστεψαν, ότι η φωτογραφία, αποτελεί «προσβολή του αγώνα των Παλαιστινίων».

Το όλο ζήτημα ανάγκασε την οικογένεια της να εγκαταλείψει το Ιράκ, λόγω των απειλών που δέχονταν τα μέλη της για τη ζωή τους.

Επιπλέον, ανεξάρτητα από το συμβάν και την έκταση που αυτό πήρε, η Ιντάν, η οποία έχει και ιρακινή και αμερικανική υπηκοότητα, παράλληλα με τον διαγωνισμό προσπαθούσε να ανανεώσει την ιρακινή της ταυτότητα, ώστε να ανανεώσει ακολούθως και το διαβατήριο της.

Όπως ενημερώθηκε η μητέρα της λίγο πριν φύγει από τη χώρα, η διαδικασία ανανέωσης απαιτεί να επιστρέψει η Ιντάν στο Ιράκ, κάτι που η ίδια φοβάται.

Λόγω της οργής προς το πρόσωπο της, στον διαγωνισμό αναγκάστηκε να διαγωνιστεί με ένα πιο «σεμνό» μαγιό από αυτό που σκόπευε να φορέσει, ενώ η οργάνωση του διαγωνισμού έσβησε όλες τις φωτογραφίες της με μπικίνι από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Peace and Love from Miss Iraq and Miss Israel ❤️❤️💕💕 #missuniverse

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sarah Idan (Sarai) سارة عيدان (@sarahidan) στις

Σχετικά άρθρα