Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Γεωργία Τρισμπιώτη
Σύμβουλος Επικοινωνίας, Διεθνολόγος

Παχύσαρκη και Υπουργός Υγείας, γίνεται;

Παχύσαρκη και Υπουργός Υγείας, γίνεται;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βέλγιο, Γεωργία Τρισμπιώτη, Μάγκι Ντε Μπλακ, Παχυσαρκία,

Υπάρχουν πολιτικοί που έχουν δεχθεί τα πυρά της κοινής γνώμης και έχουν τραβήξει πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας είτε λόγω της ανικανότητάς τους να διαχειριστούν κρίσιμα ζητήματα, είτε λόγω της εμπλοκή τους σε σκάνδαλα και υποθέσεις διαφθοράς και “μαύρου χρήματος”.

Ποτέ μέχρι σήμερα ένας πολιτικός δεν κρίθηκε από την εμφάνιση του και μόνο. Αυτό, τουλάχιστον στο Βέλγιο, ίσχυε μέχρι το περασμένο Σάββατο.

Η Μάγκι ντε Μπλακ – Αντιπρόεδρος των Φλαμανδών Φιλελευθέρων, γιατρός και μητέρα δύο παιδιών και μία από τις τέσσερις γυναίκες της νέας βελγικής κυβέρνησης που ορκίστηκε το Σάββατο 11 Οκτωβρίου – είναι η νέα υπουργός Υγείας της χώρας που βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω της… παχυσαρκίας της!

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος σχολιάζει την εμφάνισή της, είναι όμως η πρώτη φορά που συνέδεσαν ευθέως τα παραπανίσια κιλά με το ρόλο της.

Ένα tweet του δημοσιογράφου Τομ βαν ντε Βέγκε, ανταποκριτή του φλαμανδικού καναλιού VRT στις ΗΠΑ, το οποίο έμμεσα μεν αλλά σαφώς έθεσε θέμα αξιοπιστίας της παχύσαρκης υπουργού Υγείας και πυροδότησε μια “ρατσιστική θύελλα”.

Το θέμα πήρε αμέσως τεράστιες διαστάσεις και μια μερίδα του πληθυσμού έσπευσε να υπερθεματίσει. «Μα δίνει το καλό παράδειγμα ως γιατρός;» αναρωτήθηκαν κάποιοι, προσθέτοντας ότι είναι «σαν να διορίζουμε υπουργό Εσωτερικών κάποιον που δεν μιλάει φλαμανδικά».

Το τηλεοπτικό κανάλι NOS, ένα από τα κορυφαία στην Ολλανδία, παρομοίασε την Μάγκι ντε Μπλοκ με “μοντέλο” που ξεπήδησε από πίνακα του Ρούμπενς δηλώντας ότι η παχυσαρκία της θα προκαλέσει πολλά “χαχανητά”!

Βέβαια, ήταν πολύ περισσότεροι αυτοί που εξοργίστηκαν με τα ρατσιστικά σχόλια. Είναι σκανδαλώδες να κρίνουμε κάποιον λόγω της εμφάνισής του, σχολίασε η φλαμανδική εφημερίδα «De Standaard», ιδιαίτερα αν πρόκειται για έναν άνθρωπο όπως η Μάγκι ντε Μπλακ. Η παχυσαρκία της συνδέεται με μια χρόνια ασθένεια, ενώ η ίδια είναι μια από τις πιο αγαπημένες πολιτικούς στο Βέλγιο. Το 2013 ψηφίστηκε γυναίκα της χρονιάς από τη γαλλόφωνη εφημερίδα «La Libre Belgique».

Τι είπε όμως η ίδια η Μάγκι ντε Μπλακ για αυτή την απίστευτη λεκτική επίθεση;

«Ξέρω ότι δεν είμαι μοντέλο, αλλά θα πρέπει να δούμε το περιεχόμενο και όχι τη συσκευασία στην περίπτωσή μου» και πρόσθεσε «Όσοι θέλουν να με κρίνουν ας κρίνουν το έργο μου και όχι την εμφάνιση μου».

Έτσι απλά και λιτά η Μάγκι ντε Μπλακ προσπερνά και αψηφεί τα ρατσιστικά σχόλια και στερεότυπα που επιβάλλει η δικτατορία της ομορφιάς και που παρουσιάζει τους υπέρβαρους ως τεμπέληδες, αδρανείς και μη φυσιολογικούς.

Δυστυχώς τα μοντέρνα πρότυπα είναι τοξικά. Κινηματογράφος, τηλεόραση, διαφήμιση και μόδα επιβάλλουν τη δική τους αισθητική δικτατορία. Λεπτή και όμορφη ίσον επιτυχία και εισιτήριο σε μία γκλάμουρ (και άρα ευτυχισμένη) ζωή. Το διαφορετικό δεν έχει θέση πουθενά; Και όμως, όπως κάθε διάκριση έτσι και αυτή σε βάρος του παχύσαρκου πρέπει να είναι καταδικαστέα.

Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιες Μάγκι ντε Μπλακ που απενοχοποιούν τις γυναίκες που δεν ανταποκρίνονται στα ανόητα πρότυπα της ανορεξίας και δηλώνουν με τον τρόπο τους «Τα πάχη μου, τα κάλλη μου» όπως έλεγαν και οι παλιότεροι.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις. Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε...
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    «Ο Καραμανλής ήταν πάντοτε αποφασισμένος να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας […] «Ο Καραμανλής δεν μπορούσε να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας χωρίς τη δική μου βοήθεια. […] Και με κάλεσε για να τον κάνω πρόεδρο της Δημοκρατίας διότι αλλιώς δεν θα...