Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Είχαμε προβλέψει πριν ένα χρόνο το σχέδιο προσάρτησης της Κύπρου στην Τουρκία

Είχαμε προβλέψει πριν ένα χρόνο το σχέδιο προσάρτησης της Κύπρου στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ερσίν Τατάρ, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Τουρκία, Τουρκικός Εθνικός Όρκος - Όρκος του Έθνους,

Ο Ερσίν Τατάρ, ο αποσχιστής κατοχικός ηγέτης των κατεχόμενων της Κύπρου, πριν λίγες ημέρες δήλωσε δημόσια ότι η Κύπρος πρέπει να «μεταβιβαστεί» στην Τουρκία.

Αυτόν τον σχεδιασμό ένωσης των κατεχομένων με την Τουρκία μετέδωσε και η Deutsche Welle στα τέλη Αυγούστου και μάλιστα υποστήριξε ότι η Τουρκία σκοπεύει να επαναλάβει με τη βόρεια Κύπρο το μοντέλο προσάρτησης της Αλεξανδρέττας και της Αντιόχειας (1939).

Εγκαίρως, πριν ένα χρόνο (21/10/20), είχα προειδοποιήσει για αυτούς τους τουρκικούς σχεδιασμούς και μάλιστα συγκεκριμένα έγραφα:

«Η λύση των δύο κρατών εννοείται ότι σημαίνει αναγνώριση από τη διεθνή κοινότητα του ψευδοκράτους. Διότι μόνο τότε, ως αναγνωρισμένο ήδη κράτος, θα μπορέσει να προσαρτηθεί στην Τουρκία. Με αυτή τη διαδικασία προσαρτήθηκε στην Τουρκία η επαρχία του Χατάι (Αντιόχεια) που ανήκε στη Συρία».

Οι Τούρκοι, όπως έχω ξαναπεί, δεν έχουν καμία «φαντασία» στην εξωτερική τους πολιτική.

Έχουν κάποια «πάτερν» που τα επαναλαμβάνουν, προσαρμόζοντάς τα βεβαίως ανάλογα, αλλά είναι τα ίδια «μοτίβα» και για αυτό είναι εύκολο να «προβλέπει» κανείς τις προθέσεις τους αρκεί να τους έχει «διαβάσει».

Οι Τούρκοι είναι προβλέψιμοι απολύτως. Δεν πρέπει να τους υποτιμούμε, επειδή τολμούν να υλοποιούν τους σχεδιασμούς τους, εν προκειμένω τον Όρκο του Έθνους -κεντρική φωτογραφία- (Misak-ı Millî), αλλά ούτε και να τους θεωρούμε «τρανούς» και τετραπέρατους» διπλωμάτες.

Δεν είναι ούτε τρανοί, ούτε τετραπέρατοι.

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    Αποδεικνύοντας την «έκπτωση» των πολιτικών ηθών οι «εκπρόσωποι» μας αντάλλαξαν «φιλοφρονήσεις» σκορπίζοντας ρίγη ενθουσιασμού στους «κλακαδόρους» τους. Το γεγονός ότι οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην άκρως ελλειμματική «δημοκρατία», με την αποχή να πλησιάζει το 50%, δεν τους απασχολεί. Το πολιτικό «φτύσιμο»...
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    Don Lope de Aguirre : I am the wrath of God. Who else is with me? Werner Herzog, Aguirre, der Zorn Gottes (Aguirre, the wrath of God, 1972) (Περί «ρωσικού κόσμου», μέρος β΄ Διαβάστε το ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ) Στο δεύτερο...
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    «Each wrong idea we follow is a crime committed against future generations. » Arthur Koestler, «Darkness at Noon» Αγαπητέ αναγνώστη, το σχόλιο που ακολουθεί είναι ένα συμπλήρωμα σε άρθρο του γράφοντος που δημοσιεύθηκε στην φιλόξενη ιστοσελίδα της ΚΑΘΕΔΡΑΣ στις 20 Νοεμβρίου 2023...