Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Ο Πρέσβυς
Διπλωματικά και Παραδιπλωματικά

Μπορούν να αγοράσουν ακίνητα οι Έλληνες στην Τουρκία πλέον;

Μπορούν να αγοράσουν ακίνητα οι Έλληνες στην Τουρκία πλέον;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγορά Ακινήτων, Ακίνητα, Τουρκία,

Η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη γειτονική μας χώρα. Είναι μια συμμαχική-ΝΑΤΟϊκή χώρα που επί χρόνια επιδιώκει να μπει στην ΕΕ.

Άλλοτε το θέλει πιο πολύ και άλλοτε όχι και τόσο πολύ.

Το τελευταίο διάστημα είναι σε διαδικασία προσέγγισης με την ΕΕ ανεξάρτητα από τα τεράστια αγκάθια που υπάρχουν.

Ένα μεγάλο μέρος Τούρκων πολιτών αγαπάει τον δυτικό τρόπο ζωής, αγαπάει την ΕΕ και αγαπάει την Ελλάδα.

Τα τελευταία δεκαετία λόγω και της πτώσης των τιμών των ακινήτων εξαιτίας της κρίσης οι Τούρκοι αγόραζαν ακίνητα στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια εκμεταλλευόμενοι και το πρόγραμμα Golden Visa αγόραζαν ακόμη περισσότερα ακίνητα στην Ελλάδα για να πάρουν και την πολυπόθητη ευρωπαϊκή βίζα.

Το ίδιο συμβαίνει αντίστοιχα και τους Έλληνες πολίτες.

Επί χρόνια αγόραζαν ακίνητα στην Πόλη. Δεν έχει σημασία πόσα αγόραζαν. Σημασία έχει ότι αγόραζαν.

Το θέμα είναι αν μπορούν πλέον να αγοράσουν.

Εξ όσων γνωρίζουμε αλλαγή του νομικού καθεστώτος δεν έχει γίνει.

Οι Έλληνες πολίτες είναι Ευρωπαίοι πολίτες και μπορούν να αγοράσουν ένα ακίνητο στο Νισάντασι, στο Πέρα ή στα Ταταύλα για παράδειγμα.

Στην πράξη όμως μπορούν;

Υπάρχει περίπτωση να έχει κανονίσει κάποιος μια αγοραπωλησία και να μην μπορεί να ολοκληρωθεί στην πράξη γιατί αρνούνται στα υποθηκοφυλακεία να κλείσουν ραντεβού και έτσι να ολοκληρωθεί η διαδικασία;

Σε μια τέτοια πιθανή καταγγελία, μια εξήγηση θα μπορούσε να είναι ο… κορωνοϊός!

Αν ίσχυε όμως κάτι τέτοιο, τότε θα έπρεπε να μην κλείνουν κανένα ραντεβού.

Ούτε σε Έλληνες, ούτε σε άλλους Ευρωπαίους πολίτες, ούτε σε Τούρκους. Γιατί όλοι κολλάνε. Ο κορωνοϊός δεν κοιτά εθνότητες. Ούτε θρησκείες.

Άρα δεν θα πρέπει να γίνονται αγοραπωλησίες ούτε σε μουσουλμάνους, ούτε σε βουδιστές, ούτε σε καθολικούς ούτε σε ορθόδοξους!

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τα τελευταία στοιχεία για τις αγοραπωλησίες ακινήτων στην Τουρκία και πόσες από αυτές έγιναν με πολίτες άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Σε μια περίοδο μάλιστα που λόγω της περιπέτειας της τουρκικής λίρας έναντι του ευρώ και του δολαρίου, η εισροή ξένων κεφαλαίων είναι σωτήρια!

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    Αποδεικνύοντας την «έκπτωση» των πολιτικών ηθών οι «εκπρόσωποι» μας αντάλλαξαν «φιλοφρονήσεις» σκορπίζοντας ρίγη ενθουσιασμού στους «κλακαδόρους» τους. Το γεγονός ότι οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην άκρως ελλειμματική «δημοκρατία», με την αποχή να πλησιάζει το 50%, δεν τους απασχολεί. Το πολιτικό «φτύσιμο»...
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    Don Lope de Aguirre : I am the wrath of God. Who else is with me? Werner Herzog, Aguirre, der Zorn Gottes (Aguirre, the wrath of God, 1972) (Περί «ρωσικού κόσμου», μέρος β΄ Διαβάστε το ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ) Στο δεύτερο...
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    «Each wrong idea we follow is a crime committed against future generations. » Arthur Koestler, «Darkness at Noon» Αγαπητέ αναγνώστη, το σχόλιο που ακολουθεί είναι ένα συμπλήρωμα σε άρθρο του γράφοντος που δημοσιεύθηκε στην φιλόξενη ιστοσελίδα της ΚΑΘΕΔΡΑΣ στις 20 Νοεμβρίου 2023...