Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Κώστας Μαυρίδης
Πανεπιστημιακός, Ευρωβουλευτής

Κυπριακό: Συνομιλίες προς την «όποια λύση» δίχως… πάτο

Κυπριακό: Συνομιλίες προς την «όποια λύση» δίχως… πάτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμμόχωστος, Βαρώσια, ΔΗΚΟ, Ερσίν Τατάρ, Ευρωβουλευτές, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Κώστας Μαυρίδης, Νίκος Αναστασιάδης, Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Τουρκία,

Ένα γεγονός εντός 2020, με δυσμενή επίπτωση για το Κυπριακό στο μέλλον, υπήρξε ο καθοριστικός ρόλος των εποίκων στην ανάδειξη του Τατάρ, ως νέου κατοχικού εγκάθετου ηγέτη.

Πέρα από τις παρανομίες της Τουρκίας στο Βαρώσι, η παράμετρος «έποικοι» υπήρξε «εσωτερική» επέμβαση, η οποία έκρινε το αποτέλεσμα.

Όπως δημοσιεύτηκε, μελέτη του εκλογολόγου Χριστ. Χριστοφόρου κατέγραψε ότι το 72% των Τουρκοκυπρίων στήριξε τον Ακιντζί και το 28% τον Τατάρ.

Εν ολίγοις, η συμμετοχή των εποίκων επέβαλε τον εγκάθετο της Τουρκίας κατ΄εντολή του Ερντογάν, ανατρέποντας την πραγματική βούληση των Τουρκοκυπρίων. 

Βάσει του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ο εποικισμός είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Η Τουρκία μέσω αυτού του εγκλήματος κατά της Κύπρου επέβαλε τον εγκάθετό της, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, της χώρας-θύματος, δήλωσε «απόλυτο σεβασμό στην ετυμηγορία της τουρκοκυπριακής κοινότητας να επιλέξει τον ηγέτη της»!

Οι πιο δυνατές φωνές ενάντια στο έγκλημα προέκυψαν στα κατεχόμενα, όπως του Σ. Ελτζίλ (Γεν. Γραμματέα της Συντεχνίας Τουρκοκυπρίων δασκάλων, τον οποίο φιλοξένησα ως ομιλητή για τον εποικισμό στο Ευρωκοινοβούλιο πριν ένα χρόνο) και του γνωστού Σ. Λεβέντ, εκδότη της εφημερίδας «Αβρούπα».

Οι δύο εξέφρασαν έντονη δυσαρέσκεια για την στάση του Ν. Αναστασιάδη και της Κυπριακής Δημοκρατίας για το έγκλημα εις βάρος της Κύπρου. 

Ο νέος κατοχικός εγκάθετος, ευθυγραμμισμένος με την Τουρκία, ξεκαθάρισε ότι συνομιλεί μόνο για δύο κυρίαρχα κράτη, που τον θέτει έξω από το συμφωνημένο πλαίσιο για το Κυπριακό.

Η Σύμβουλος του Γεν. Γραμματέα/ΟΗΕ, η οποία υποχρεούται να διαφυλάττει την διεξαγωγή των συνομιλιών εντός του πλαισίου των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, δεν τον επέκρινε, αλλά συγκάλεσε άτυπη Πενταμερή διάσκεψη!

Αυτό συνέτριψε και το τροπάριο των «οπαδών της όποιας λύσης» των τελευταίων χρόνων: «εάν η τουρκική πλευρά κινηθεί έξω από το συμφωνημένο πλαίσιο, ο ΟΗΕ θα την καταδικάσει». Καταδίκη δεν έγινε κι ούτε θα γίνει.

Ο τουρκικός σχεδιασμός μαζί με φοβερά δικά μας λάθη, έφεραν την Κύπρο, μέσα από αλλεπάλληλες υποχωρήσεις, ένα βήμα πριν τον γκρεμό.

Σήμερα, ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, περνά σχεδόν ανεπαίσθητα και εμμέσως χαιρετίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Ταυτοχρόνως, οι «οπαδοί της όποιας λύσης» και όσοι θέλουν τις συνομιλίες ως μέσο για επισφράγιση της κατοχής, σιώπησαν.

Με την πολιτική αλλεπάλληλων υποχωρήσεων για να κατευνάσουμε την Τουρκία, φτάσαμε ένα βήμα πριν τον γκρεμό αλλά την ίδια ώρα κατηγορούμε –δίκαια βεβαίως– την Γερμανία και την ΕΕ επειδή ακολουθούν την πολιτική του κατευνασμού απέναντι στην Τουρκία…

Ορθολογιστικός οδηγός για το μέλλον: Οι συνομιλίες έχουν νόημα, όταν υπάρχει συναντίληψη ως προς τον σκοπό.

Ενόσω το ανισοζύγιο παραμένει δυσβάσταχτο εις βάρος μας, το αποτέλεσμα είναι προδιαγραμμένο συντριπτικά εις βάρος μας.

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    Αποδεικνύοντας την «έκπτωση» των πολιτικών ηθών οι «εκπρόσωποι» μας αντάλλαξαν «φιλοφρονήσεις» σκορπίζοντας ρίγη ενθουσιασμού στους «κλακαδόρους» τους. Το γεγονός ότι οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην άκρως ελλειμματική «δημοκρατία», με την αποχή να πλησιάζει το 50%, δεν τους απασχολεί. Το πολιτικό «φτύσιμο»...
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    Don Lope de Aguirre : I am the wrath of God. Who else is with me? Werner Herzog, Aguirre, der Zorn Gottes (Aguirre, the wrath of God, 1972) (Περί «ρωσικού κόσμου», μέρος β΄ Διαβάστε το ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ) Στο δεύτερο...
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    «Each wrong idea we follow is a crime committed against future generations. » Arthur Koestler, «Darkness at Noon» Αγαπητέ αναγνώστη, το σχόλιο που ακολουθεί είναι ένα συμπλήρωμα σε άρθρο του γράφοντος που δημοσιεύθηκε στην φιλόξενη ιστοσελίδα της ΚΑΘΕΔΡΑΣ στις 20 Νοεμβρίου 2023...