Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Ο Μπίστης μας είπε «τα θέλω» της Τουρκίας εξαπολύοντας επίθεση σε Κοτζιά και Δένδια

Ο Μπίστης μας είπε «τα θέλω» της Τουρκίας εξαπολύοντας επίθεση σε Κοτζιά και Δένδια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Νίκος Δένδιας, Νίκος Κοτζιάς, Νίκος Μπίστης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία,

Ο Νίκος Μπίστης είναι ένας αποτυχημένος πολιτευτής. Δεν κατάφερε να εκλεγεί ποτέ στη ζωή του. Είναι όμως εξαιρετικά επιτυχημένος ως σημιτικός και «εκσυγχρονιστής» και «ακτιβιστής» κατά του «εθνικισμού» στην εξωτερική πολιτική.

Τη Δευτέρα ανάρτησε ένα μακροσκελές άρθρο στο προφίλ του στο Facebook για να απαντήσει στον Νίκο Κοτζιά.

Στο ίδιο αφήνει αιχμές και κατά του Παύλου Πολάκη.

Στο κείμενό του ο Νίκος Μπίστης υπερασπίζεται την τιμή των σημιτικών, των εκσυγχρονιστών και πρωτίστως υπερασπίζεται την εξωτερική πολιτική του Κώστα Σημίτη.

«Και εμείς προφανώς συμφωνούμε –και ποτέ δεν το κρύψαμε- με την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη», έγραψε.

Το τελευταίο με συγκίνησε, πραγματικά, δάκρυσα φίλοι μου συλλογιζόμενος ότι ο κ. Μπίστης είναι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία του Αλέξη Τσίπρα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα με εικόνισμα τον Σημίτη. Όχι τον Κύρκο -έστω- αλλά τον Σημίτη.

Διάβασα, που λέτε, πολύ προσεκτικά το κείμενο του κ. Μπίστη, όχι στο προφίλ του, ανακάλυψα ότι με έχει μπλοκάρει (αν και ποτέ εγώ δεν είχα φίλο αυτόν, ούτε ποτέ σχολίασα σε αναρτήσεις του), αλλά στις ιστοσελίδες.

Με τις λίγες γνώσεις διπλωματίας που έχω, ως διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης, διέκρινα ότι έντεχνα ανακατεύει αλήθειες και μη, για να θολώσει την πραγματικότητα και να αλλάξει την εθνική γραμμή (του Ανδρέα Παπανδρέου) στα «Ζητήματα Ελληνοτουρκικών Σχέσεων», όπως είναι ΕΠΙΣΗΜΑ διατυπωμένη υπό τον προαναφερθέντα τίτλο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πώς; Λέει ότι η Ελλάδα έχει περισσότερες από μία διαφορές με την Τουρκία.

Η εθνική θέση είναι ότι με την Τουρκία έχουμε ΜΟΝΟ ΜΙΑ διαφορά, της ΑΟΖ – Υφαλοκρηπίδας.

Η θέση του τουρκικού ΥΠΕΞ είναι ότι έχουμε παραπάνω διαφορές και αυτή υιοθετεί ο κ. Μπίστης.

Υπενθυμίζω ότι πρόσφατα ο Χουλουσί Ακάρ περιχαρής είχε δηλώσει:

«Κάποιοι Έλληνες πανεπιστημιακοί, πολιτικοί και απόστρατοι στρατιωτικοί έχουν αρχίσει να κάνουν εκτιμήσεις προς την κατεύθυνση της δικής μας τοποθέτησης. Αναμένουμε από τους Έλληνες φίλους μας να να λάβουν υπόψη αυτές τις εκτιμήσεις που γίνονται με την κοινή λογική».

Η αναφορά σε «λογική» με προβλημάτισε. Βλέπετε, ο κ. Μπίστης είναι, μεταξύ άλλων, ιδρυτικό μέλος του «Μετώπου Λογικής κατά του Εθνικισμού για μια σύγχρονη εξωτερική πολιτική».

Εκτός όμως από τα «τζούφια» πυρά του με στόχο τον Νίκο Κοτζιά, ο κ. Μπίστης αισθάνθηκε την ανάγκη να υπερασπιστεί και την «κακομοίρα» τη Γερμανία, που ενώ ανέλαβε «διαμεσολαβητικό ρόλο για αποκλιμάκωση της έντασης», ο Νίκος Δένδιας «δεν βρήκε χρόνο να ενημερώσει για την συμφωνία με την Αίγυπτο».

Και «εκπρόσωπος» της καγκελαρίας ο κ. Μπίστης.

Προ ημερών μάλιστα, ένας ακόμα φίλος του Κώστα Σημίτη, ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης, εγκάλεσε σε σχόλιό του στα «ΝΕΑ» τον Νίκο Δένδια, επειδή «…το timing της υπογραφής της λίγες μέρες πριν από την έναρξη του διερευνητικού διαλόγου με την Τουρκία υπήρξε επιεικώς άστοχο. Εκτροχίασε τη διαδικασία. Ελπίζω να μη τη ματαίωσε», έγραψε.

Μάλλον έχουν «γραμμή», έτσι το λέμε όταν φίλοι λένε τα ίδια.

Συνοψίζοντας, ο κ. Μπίστης υπερασπίστηκε τον Κώστα Σημίτη, υπερασπίστηκε τη Γερμανία και υιοθέτησε τις θέσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Προφανώς ο κ. Μπίστης δεν είναι μόνος του, εκφράζει μια παρέα, των εκσυγχρονιστών, οι οποίοι έχουν διεισδύσει τόσο στην ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ και αναίσχυντα επιχειρούν να αλλάξουν την εξωτερική πολιτική της χώρας και να την «ταιριάξουν» στις επιθυμίες της Γερμανίας και της Τουρκίας.

Δεν θα τους περάσει. Θα ηττηθούν. Έχουν ήδη ηττηθεί.

Γιατί απέναντι στη Γερμανία τους, εμείς έχουμε τις ναυτικές δυνάμεις και η ιστορία διδάσκει ποιος κερδίζει τον πόλεμο.

Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο του κ. Μπίστη

Υ.Γ.: Μεταξύ άλλων στο άρθρο του υιοθετεί και την τουρκική θέση ότι το Καστελόριζο «κείται μακράν».

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    Αποδεικνύοντας την «έκπτωση» των πολιτικών ηθών οι «εκπρόσωποι» μας αντάλλαξαν «φιλοφρονήσεις» σκορπίζοντας ρίγη ενθουσιασμού στους «κλακαδόρους» τους. Το γεγονός ότι οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην άκρως ελλειμματική «δημοκρατία», με την αποχή να πλησιάζει το 50%, δεν τους απασχολεί. Το πολιτικό «φτύσιμο»...
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    Don Lope de Aguirre : I am the wrath of God. Who else is with me? Werner Herzog, Aguirre, der Zorn Gottes (Aguirre, the wrath of God, 1972) (Περί «ρωσικού κόσμου», μέρος β΄ Διαβάστε το ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ) Στο δεύτερο...
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    «Each wrong idea we follow is a crime committed against future generations. » Arthur Koestler, «Darkness at Noon» Αγαπητέ αναγνώστη, το σχόλιο που ακολουθεί είναι ένα συμπλήρωμα σε άρθρο του γράφοντος που δημοσιεύθηκε στην φιλόξενη ιστοσελίδα της ΚΑΘΕΔΡΑΣ στις 20 Νοεμβρίου 2023...