Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Κώστας Παπαδόπουλος
Δημοσιογράφος

Ανοιχτά ή κλειστά σύνορα – Η σύγκρουση που θα καθορίσει το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

Ανοιχτά ή κλειστά σύνορα – Η σύγκρουση που θα καθορίσει το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, Προοδευτική Συμμαχία, Πρόσφυγες, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία,

Έστω ότι σήμερα κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και είχε αυτός να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό τσουνάμι στον Έβρο.

Γινόταν λοιπόν συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στην οποία ήταν παρών σαν υπουργός Άμυνας είτε ο Καμμένος, είτε ο Αποστολάκης.

Δεν θα ήταν η εισήγηση των αρχηγών στρατού και του υπουργού Άμυνας να κλείσουν τα σύνορα; Προφανώς ναι.

Και ο Αλέξης Τσίπρας με το ρεαλισμό που διαθέτει θα καταλάβαινε ότι το 2020 δεν είναι 2015 και ότι τα ευρωπαϊκά σύνορα είναι κλειστά.

Άρα η Ελλάδα θα ήταν υποχρεωμένη να κρατήσει τους μετανάστες, κάτι που θα έθετε σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφαλείας.

Οπότε θα δεχόταν το κλείσιμο των συνόρων, κάτι που ξεκαθάρισε εξάλλου όταν ερωτήθηκε από το Mega.

«Από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η μαζική απόπειρα εισροής στη χώρα κάθε κυβέρνηση θα έκανε αυτό που έκανε η σημερινή».

Η δήλωση αυτή ενώ συμπορευόταν με το κλίμα ομοψυχίας που έδειξε ο ελληνικός λαός στο κλείσιμο των συνόρων, σαν απάντηση στον εκβιασμό του Ερντογάν, δυσαρέστησε μια συγκεκριμένη μειοψηφία.

Το σκληρό πυρήνα των δικαιωματιστών του ΣΥΡΙΖΑ, μια μειοψηφική ομάδα ακόμη και μέσα στο κόμμα.

Ιδιαίτερα τους πείραξε η παρατήρηση που έκανε ο Τσίπρας στη νεολαία του κόμματος γιατί θεώρησαν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τα είπε στη νύφη για να τα ακούσει η πεθερά.

«Οι νέοι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν και να ονειρεύονται ακόμη και την ουτοπία, αλλιώς θα ήταν γερασμένοι από τα 20 τους χρόνια.

»Εμείς όμως που διαχειριζόμαστε την πραγματικότητα, πολλές φορές είναι σκληρή.

»Και μάλιστα όταν έχουμε και την ευθύνη της χώρας, οφείλουμε να βλέπουμε την πραγματικότητα και να κινούμαστε με βάση τις αξίες μας για να διαφυλάξουμε αυτό που αποκαλούμε “εθνική ασφάλεια”».

H συγκεκριμένη ομάδα, των σκληρών δικαιωματιστών του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προκαλέσει απίστευτη φθορά στην εικόνα του κόμματος στην κοινωνία.

Ξεκινώντας από την περίφημη δήλωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου για τους «μετανάστες που λιάζονται» και καταλήγοντας στη δήλωση του Αντώνη Λιάκου «ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από 1.000.000 πρόσφυγες».

Ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαχειρίστηκε το προσφυγικό ζήτημα με επιτυχία κρίνοντας εκ των αποτελεσμάτων (5000 μετανάστες μόνο στη Μόρια σε μια τριετία ενω με ΝΔ 25000 σε 7 μήνες), η εικόνα που έμεινε στο λαό εξαιτίας τέτοιων αψυχολόγητων δηλώσεων ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστά εθνική απειλή στο ζήτημα.

Όποτε η ΝΔ είχε επικοινωνιακά προβλήματα ανέσυρε τις ακραίες δηλώσεις των δικαιωματιστών του ΣΥΡΙΖΑ για να τον διασύρει.

Το σύνθημα «Welcome Refugees» των πανό και των αφισσών της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ έγινε συχνά viral από νεοδημοκράτες στα social media για να διαπομπευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων έτσι κι αλλιώς ήταν ο βασικότερος λόγος που χαντακώθηκε η ευρωπαϊκή αριστερά.

Οπότε αν θέλει ο Αλέξης Τσίπρας να καταστήσει ξανά το ΣΥΡΙΖΑ πλειοψηφικό κόμμα θα πρέπει στο προσεχές συνέδριο να συγκρουστεί με όσους πάσχουν από σοβαρό σύνδρομο έλλειψης ρεαλισμού.

Αν διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ αντανακλαστικά επιβίωσης θα πρέπει να επανέρθει εμφατικά στην προστασία των συμφερόντων της εργατικής τάξης και όχι της μεταναστευτικής τάξης.

Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων έτσι κι αλλιώς είναι και αντιμαρξιστική και νεοφιλελεύθερη.

Πόσοι γνωρίζουν ότι ο Μαρξ υποστήριζε πως η εισαγωγή χαμηλά αμειβόμενων μεταναστών αυξάνει την εκμετάλλευση και αποτελεί επέκταση του αποικιακού συστήματος;

Πόσοι γνωρίζουν ότι τα ανοιχτά σύνορα ευνοούσαν οι νεοφίλ πρόεδροι Ρήγκαν και Μπους ενώ τα υπερασπιζόταν θερμά ο πατριάρχης του νεοφιλελευθερισμού Μίλτον Φρίντμαν;

Πόσοι γνωρίζουν ότι τα υποστηρίζουν θερμά μεγιστάνες σαν τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook και τον Μπιλ Γκέιτς;

Πολλοί συμπατριώτες μας νομίζουν ότι η επιθετική εργαλειοποίηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών ξεκίνησε πρόσφατα από τον Ερντογάν ή έστω τους τελευταίους μήνες.

Εδώ και τουλάχιστον δυο δεκαετίες όμως η τουρκική ΜΙΤ συνεργάζεται με την πακιστανική υπηρεσία πληροφοριών ISI για τη δημιουργία ευρύτατου δικτύου διακίνησης Μουσουλμάνων μεταναστών.

Η Turkish Airlines, η ουσιαστικά κρατική αερογραμμή της Τουρκίας, ακολουθεί τις διαταγές του Ερντογάν όταν φέρνει στην Κωνσταντινούπολη φτωχούς Αφρικανούς Μουσουλμάνους, χωρίς βίζα και με εισιτήριο που κοστίζει μόνο 50 ευρώ.

Αυτοί κατευθύνονται αργότερα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Όσοι στο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτουν πολιτικό ρεαλισμό θα πρέπει να αντλήσουν συμπεράσματα από τη νέα σοσιαλδημοκράτισσα πρωθυπουργό της Δανίας.

Η Μέτε Φρέντερικσεν, που εκλέγηκε πέρσι, αναφέρει στο βιογραφικό της πως «Για μένα γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι το τίμημα της ανεξέλεγκτης παγκοσμιοποίησης, της μαζικής μετανάστευσης και της ελεύθερης μετακίνησης του εργατικού δυναμικού πληρώνουν οι χαμηλότερες τάξεις».

Η Φρέντερικσεν που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη θέση (που θα φαινόταν απαράδεκτη σε κάποιους Έλληνες αριστερούς) δεν συγκαταλέγεται στις πολιτικούς που φοράνε σοσιαλδημοκρατική προβιά για να ασκήσουν δεξιές πολιτικές.

Αντίθετα στηρίζει την εργατική τάξη χώρας της μέσω γενναίας ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους.

Η περίπτωση της Δανέζας πρωθυπουργού δεν είναι η μόνη στον προοδευτικό χώρο.

Το 2016, όταν ο συντάκτης του Vox, Έζρα Κλάιν, πρότεινε πολιτικές ανοιχτών συνόρων στον Μπέρνι Σάντερς, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής τον αποστόμωσε:

«Ανοιχτά σύνορα; Όχι. Αυτή είναι μια πρόταση των αδελφών Κοχ (γνωστοί μεγιστάνες του πλούτου στις ΗΠΑ)».

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    ”Αν με ρωτήσεις εμένα, η πιο βάσιμη κριτική που κάνω στον Καραμανλή είναι ότι δεν έπρεπε να φύγει εκείνη την ώρα. Αν δεν έφευγε και έμενε αρχηγός της Δεξιάς, δεν θα γινόταν η δικτατορία.”* Επιτέλους, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, αποκαλύφθηκε...
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις. Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε...