Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Δημήτρης Χριστούλιας
Οικονομικός Συντάκτης

«Ρύθμιση» τώρα για τους συνεπείς πολίτες

«Ρύθμιση» τώρα για τους συνεπείς πολίτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρύθμιση 100 Δόσεων, Ρύθμιση Ληξιπρόθεσμων Οφειλών,

Τα τελευταία 3 χρόνια η κυβέρνηση αποδύεται σε έναν διαρκή αγώνα δρόμου για να φέρει ρυθμίσεις προκειμένου επιχειρηματίες, επαγγελματίες, μισθωτοί και συνταξιούχοι να τακτοποιήσουν τις οφειλές που έχουν στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες.

Νόμος Κατσέλη, εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, 100 δόσεις για όλους, 120 δόσεις για ελεύθερους επαγγελματίες είναι οι ρυθμίσεις στις οποίες έχουν ενταχθεί η πλειονότητα των Ελλήνων.

Αναμφισβήτητα οι ρυθμίσεις αυτές είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Όπως και κάθε ρύθμιση που διευκολύνει φυσικά και νομικά πρόσωπα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Τα ζητήματα όμως που προκύπτουν είναι τα εξής: Οι ρυθμίσεις θα πρέπει να είναι καλά μελετημένες προκειμένου να βοηθούν ουσιαστικά και μακροχρόνια τους οφειλέτες και αφενός να αποκλείονται από αυτές οι μπαταχτσήδες.

Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν στο νόμο Κατσέλη ή στις 120 δόσεις νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αποκρύβουν εισοδήματα.

Σ’ αυτό το σημείο όμως τίθεται και ένα επιπλέον ζήτημα, που πρέπει κάποια στιγμή, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να το δει με την πρέπουσα σοβαρότητα.

Και αυτό δεν είναι άλλο από την επιβράβευση των συνεπών φορολογούμενων. Εκείνων που φρόντισαν καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης να ανταποκριθούν πρωτίστως στις φορολογικές, ασφαλιστικές και δανειακές τους υποχρεώσεις.

Όλων εκείνων που δεν σπατάλησαν τα χρήματά τους για να διάγουν έναν πολυτελή βίο αλλά ως νοικοκυραίοι και με αίσθημα ευθύνης φρόντισαν να είναι συνεπείς απέναντι στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Φυσικά και θα πρέπει να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλους εκείνους που λόγω της οικονομικής κρίσης έχασαν τη δουλεία τους ή έκλεισαν το κατάστημά τους.

Παράλληλα όμως πρέπει να υπάρξει και ένα bonus για όσους τροφοδοτούσαν τα ταμεία του Δημοσίου και των τραπεζών με χρήματα! Μόνο με μια τέτοια «ρύθμιση» οι συνεπείς φορολογούμενοι δεν θα κινδυνέψουν να γίνουν ασυνεπείς…

 • Η «λαγνεία» του Κέντρου και τα «σκόρπια»;
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  Το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών του Ιουνίου κτύπησε ηχηρό καμπανάκι. Το πραγματικό μήνυμα των εκλογών καλύφθηκε από τον θόρυβο που έκανε ο θρίαμβος της ΝΔ με 40,56% έναντι μόλις 17,83% του ΣΥΡΙΖΑ. Υπό την καταλυτική επήρεια των εντυπώσεων δεν δόθηκε...
 • Οι ληστείες και τα φιλοδωρήματα
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  Με «τυμπανοκρουσίες», εκνευριστικά επαναλαμβανόμενες, οι «εκδιδόμενες» –δαπάνες εμφανών αλλά και αφανών κρατικών ενισχύσεων- προβάλουν τις «αυξήσεις» που η «γενναιοδωρία» της κυβέρνησης προβλέπει για μισθωτούς ή συνταξιούχους. Αλλά η «γενναιοδωρία» αυτή θυμίζει το γνωστό λαϊκό απόφθεγμα: «να σε κάψω Γιάννη μου να...
 • «Ρωσικός Κόσμος»: Η απουσία ορθού λόγου διαμορφώνει σκοπίμως τυραννική πολιτική ορθότητα
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  «Why, what’s the matter, »That you have such a February face, »So full of frost, of storm and cloudiness?». Willian Shakespeare, Much ado about nothing, Don Pedro (act 5, scene 4) (Ακολουθούν σκέψεις ατάκτως ερριμμένες, αυστηρώς ακατάλληλες για όσους φέρουν παρωπίδες) Τα περισσότερα μέλη της...