Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Ο Πρέσβυς
Διπλωματικά και Παραδιπλωματικά

Ο «Ιός» ΝΔ, Τζήμερου, Μάνου, Τατσόπουλου πλήττει την ελευθερία του Τύπου

Ο «Ιός» ΝΔ, Τζήμερου, Μάνου, Τατσόπουλου πλήττει την ελευθερία του Τύπου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Κικίλιας, Θάνος Τζήμερος, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Κοτζιάς, Πέτρος Τατσόπουλος, Στέφανος Μάνος, Υπουργείο Εξωτερικών,

Εσχάτως, όλο το νεοφιλελεύθερο μόρφωμα, από τη Νέα Δημοκρατία και τον Τζήμερο, μέχρι τον Στέφανο Μάνο και τον Τατσόπουλο, εν χορώ, εξαπέλυσαν ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος «συνωμοτεί», με την κυβέρνηση, για τη φίμωση των Μέσων Ενημέρωσης.

Οι επιλεκτικές ευαισθησίες της παρεούλας των σαλονιών δήθεν περί ελευθερίας της έκφρασης, δεν ξενίζουν.

Προκαλεί εντύπωση, όμως, όταν στο νεοφιλελεύθερο αχταρμά σπεύδουν πρόθυμα να ενταχθούν και –λίγα, πάντως- πρόσωπα, που αυτοχαρακτηρίζονται ως προοδευτικοί αριστεροί.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Εξωτερικών γίνεται στόχος επιθέσεων.

Ειδικά σε περιόδους έντονων διεργασιών στα μεγάλα εθνικά ζητήματα, όπως πρόσφατα το Κυπριακό.

Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, οι εμπνευστές τους είναι κέντρα στο εξωτερικό, τα οποία πάντως βρίσκουν ένθερμους συμμάχους στο εσωτερικό, όταν είναι να πλήξουν τη διεθνή εικόνα της χώρας μας. Ιδού, όμως, ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα:

-Μεγάλη αθηναϊκή εφημερίδα, που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερή, επιδίδεται συστηματικά στη σπίλωση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Φαίνεται ότι ο «Ιός» του νεοφιλελεύθερου «εκσυγχρονισμού» την έχει «αγγίξει» για τα καλά.

Σημαίνων αρθρογράφος της, μάλιστα, τη μια σπεύδει να υϊοθετήσει –και να αναπαράγει- τίτλους περιθωριακών εντύπων που χαρακτηρίζουν τον Ν. Κοτζιά ως «γκαουλάϊτερ του σταλινισμού», ενώ την άλλη ανακαλύπτει «ελληνορωσικούς αγωγούς», και μάλιστα ακροδεξιούς, πίσω από τους οποίους επίσης βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών.

Τώρα, πως για κάποιους, ο Ν. Κοτζιάς είναι «άνθρωπος των Αμερικάνων», και για άλλους «άνθρωπος των Ρώσων», ή και «των Κινέζων», αυτά, μάλλον αποτελούν αντικείμενο ψυχανάλυσης και όχι της πολιτικής.

-Μόλις πρόσφατα, με αφορμή τη νέα Διάσκεψη για το Κυπριακό, επαναλήφθηκε το ίδιο γαϊτανάκι, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από την αρχή του έτους, οπότε έγινε η πρώτη Διάσκεψη φέτος για το Κυπριακό, στην Ελβετία.

Και πάλι, για τα όποια αδιέξοδα στο Κυπριακό έφταιγε ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος μάλιστα «σαμπόταρε» την επίλυσή του.

Και αυτά τα «επιχειρήματα» αναπαράγονταν ευρέως εντός της Ελλάδας τόσο από τις κάθε λογής νεοφιλελεύθερες παρεούλες και «αρθρογράφους» τους, όσο και από μερίδα «αριστερών εκσυγχρονιστών», με δημοσιεύματά τους στην παραπάνω προοδευτική – αριστερή εφημερίδα. Βέβαια, όλοι αυτοί ουδεμία ευθύνη έβλεπαν να’ χει η Άγκυρα.

-Περίπου προ μηνός εγχώρια φερέφωνα έσπευσαν να συνταχθούν με «διαρροές» από συγκεκριμένη ευρωπαϊκή χώρα ότι δήθεν η Αθήνα μπλοκάρει ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Κι’ αυτό, επειδή η Ελλάδα έχει πλέον καταστεί οικονομική «αποικία» της Κίνας.

Αντίστοιχες «διαρροές» είχαν γίνει και πέρυσι εναντίον της Ελλάδας για οικονομικές σχέσεις που ανέπτυσσε η Αθήνα με την Τεχεράνη. Για όλα αυτά, και πάλι υπεύθυνος ήταν ο Ν. Κοτζιάς.

-Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που «ανακαλύφθηκε» μαζική επιχείρηση επαναπροωθήσεων προσφύγων και μεταναστών, από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Και σε αυτή την περίπτωση, στοχοποιήθηκε ο Νίκος Κοτζιάς, παρ’ ότι ο ίδιος στη Βουλή δήλωνε ότι το υπουργείο Εξωτερικών και ο ίδιος, ως επικεφαλής του, ουδεμία σχέση είχαν με την υπόθεση, η οποία έμενε να αποδειχτεί αν ισχύει.

Και σε αυτή την περίπτωση, η λάσπη στον ανεμιστήρα έπεφτε αφενός με την «ευγενή χορηγία» της αριστερής – προοδευτικής εφημερίδας, και αφετέρου με την αρθρογραφία της νεοφιλελεύθερης, «εκσυγχρονιστικής» παρεούλας.

Ο «Ιός» της ΝΔ

Εσχάτως, με αφορμή δικαστική διένεξη του Νίκου Κοτζιά με εκδότες μικρής κυκλοφορίας περιοδικού, οι οποίοι ήδη από το 2013 έχουν καταδικαστεί για καραμπινάτη συκοφαντική δυσφήμηση της περιόδου 2009 – 2010, και μάλιστα η καταδίκη τους έχει επικυρωθεί τόσο στο Εφετείο, όσο και πρόσφατα στον Άρειο Πάγο, όπου είχαν προσφύγει, και πάλι, σύσσωμη η νεοφιλελεύθερη παρεούλα εξεμάνη με τον υπουργό Εξωτερικών, και σήκωσε το λάβαρο της υπεράσπισης της ελευθερίας του Τύπου.

Ο Τζήμερος, για παράδειγμα, έγραφε ότι ο «ολοκληρωτισμός είναι ήδη εδώ».

Ο Στέφανος Μάνος έλεγε ότι «ο Αρειος Πάγος εξέδωσε μια δυσεξήγητα κακή απόφαση και δικαίωσε τον κ. Κοτζιά» (που το ξέρει; Έχει παρακολουθήσει, μήπως, την υπόθεση;).

Με αυτούς, και με άλλους «επαναστάτες του πληκτρολογίου» στα social media, εσύρθη να συνταχθεί η Νέα Δημοκρατία, δια του εκπροσώπου της, Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να αποκομίσει κάποια μικροκομματικά ψίχουλα.

Μάλιστα, ενώ δηλώνει ότι κόπτεται για τη Δικαιοσύνη και καταγγέλλει την κυβέρνηση δήθεν για παρεμβάσεις, ούτε λίγο ούτε πολύ, καλούσε να μην εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις.

Επιπλέον, καλούσε τον Νίκο Κοτζιά να δείξει ανωτερότητα και να μην ζητάει την αποζημίωση των είκοσι χιλιάδων ευρώ που επιδίκασαν τα Δικαστήρια (το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το 2013, και το Εφετείο Αθηνών, το 2015) στους εκδότες του περιοδικού.

Άραγε, γνωρίζει η «ευαίσθητη» ΝΔ ότι, ενώ ήδη στο Πρωτοδικείο, είχε προταθεί να ζητήσουν «συγγνώμη» και εκεί να τελειώνει η όλη διένεξη, οι καταδικασθέντες, όχι μόνον δεν το έπραξαν, αλλά συνέχισαν με νέα λάσπη, από το 2015 έως σήμερα;

Τι υπερασπίζεται, λοιπόν, η «υπεύθυνη» αξιωματική αντιπολίτευση: Την ελευθερία του Τύπου, ή το «δικαίωμα» στη λάσπη και τη διάπραξη ποινικών και αστικών αδικημάτων από πρόσωπα, τα οποία χρησιμοποίησαν το περιοδικό ως όχημα ύβρεων και συκοφαντιών σε βάρος του Νίκου Κοτζιά;

Με αυτή την παρεούλα, που έχει πλέον συνήγορο τη ΝΔ, συντάχθηκε και ο γνωστός «σημαίνων αρθρογράφος» της παραπάνω αριστερής – προοδευτικής εφημερίδας, ο οποίος σε άρθρο του με τίτλο «Γκαουλάιτερ», αναφέρει πως, επειδή ο ίδιος θεωρεί ότι όλα όσα έγιναν, «οφείλονται στην κεκτημένη ταχύτητα των νομικών παραστατών» του Νίκου Κοτζιά, ο υπουργός Εξωτερικών θα πρέπει να ζητήσει «συγγνώμη» από το περιοδικό (όχι οι εκδότες του να ζητήσουν «συγγνώμη» από τον Ν. Κοτζιά), και, μάλιστα, εντός της εβδομάδος (ενδιαφέρον: Τελεσίγραφα, μέσω ΜΜΕ;).

«Αλλιώς –γράφει- θα μας κάνει να πιστέψουμε ότι (σ.σ. ο υπουργός) ασχολείται με αλλότρια και έχει αφήσει το υπουργείο «εις χείρας τρίτων».

Προφανώς, ο «αρθρογράφος» έχει εναποθέσει την πένα του «εις χείρας τρίτων».

Στην προκειμένη, στη νεοφιλελεύθερη παρεούλα. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος, στις 10-2-2015, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα χαλκείων του εξωτερικού και του εσωτερικού, που έφεραν τον υπουργό Εξωτερικών να έχει σχέσεις με τη ρωσική ακροδεξιά, και στις αντιδράσεις του ΥΠΕΞ, έγραφε ότι ο Νίκος Κοτζιάς με τις δηλώσεις του, «επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις»!

Είναι ο ίδιος που, παλαιότερα, στο όνομα της δήθεν φιλελεύθερης αριστεροσύνης, και της υπεράσπισης των μειονοτικών και θρησκευτικών ελευθεριών, είχε φτάσει στο σημείο να υπερασπιστεί παραθρησκευτικές οργανώσεις που, σε χώρες της ΕΕ, χαρακτηρίστηκαν εγκληματικές, καθώς και ύποπτες «μειονοτικές» οργανώσεις στην Ελλάδα.

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    Αποδεικνύοντας την «έκπτωση» των πολιτικών ηθών οι «εκπρόσωποι» μας αντάλλαξαν «φιλοφρονήσεις» σκορπίζοντας ρίγη ενθουσιασμού στους «κλακαδόρους» τους. Το γεγονός ότι οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην άκρως ελλειμματική «δημοκρατία», με την αποχή να πλησιάζει το 50%, δεν τους απασχολεί. Το πολιτικό «φτύσιμο»...
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    Don Lope de Aguirre : I am the wrath of God. Who else is with me? Werner Herzog, Aguirre, der Zorn Gottes (Aguirre, the wrath of God, 1972) (Περί «ρωσικού κόσμου», μέρος β΄ Διαβάστε το ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ) Στο δεύτερο...
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    «Each wrong idea we follow is a crime committed against future generations. » Arthur Koestler, «Darkness at Noon» Αγαπητέ αναγνώστη, το σχόλιο που ακολουθεί είναι ένα συμπλήρωμα σε άρθρο του γράφοντος που δημοσιεύθηκε στην φιλόξενη ιστοσελίδα της ΚΑΘΕΔΡΑΣ στις 20 Νοεμβρίου 2023...