Προσπαθώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που ελληνικά κανάλια δεν έβγαλαν έκτακτο για να μεταδώσουν τις δηλώσεις ενός πρωθυπουργού.
Επειδή ομολογουμένως δεν μπορώ, ξαναπροσπαθώ κάνοντας το ζητούμενο πιο συγκεκριμένο.
Πότε ακριβώς επτά ηγέτες κρατών προχωρούσαν σε δηλώσεις αμφισβήτησης του ευρωπαϊκού – γεωπολιτικού status quo και του γερμανικού imperium από την Αθήνα και την ίδια ώρα οι τηλεοπτικοί δέκτες πίσω από το σεμεδάκι έδειχναν τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή ή πώς θα φτιάξουμε χοιρινό με δαμάσκηνο για να γαργαλίσουμε γευστικά τον ουρανίσκο μας και παράλληλα να αφοδεύσουμε με ευκολία.
Και πάλι δεν τα καταφέρνω.
Το τι έκανε το BBC, το CNN και το Al Jazeera ποσώς ενδιαφέρει.
Αν και για να είμαστε ειλικρινείς μία γύρα στο γερμανικό Τύπο αρκεί για να αντιληφθεί και ο πλέον δύσπιστος Θωμάς τη σημασία της Συνόδου του Νότου της 9ης Σεπτεμβρίου για τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς και το μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου.
Η απόφαση των καναλιών να μην μεταδώσουν τις δηλώσεις των επτά ηγετών δεν αφορά προφανώς τους δημοσιογράφους αλλά τις διοικήσεις.
Κανάλια απαξιωμένα στα μάτια του κόσμου και καναλάρχες που έβαλαν βαθιά το χέρι στην κωλότσεπη, συμπεριφέρονται σαν κάποια Μαρία που μετά από μια ντουζίνα χυλόπιτες κάνει τα γλυκιά μάτια στον εχθρό σου, έτσι για το γαμώτο, για να σου μπει στο μάτι.
Οι πολιτικές αντεγκλήσεις ωστόσο γύρω από το θέμα του Ζαππείου δημιουργούν εύλογα ερωτήματα.
Εάν στο γκουβέρνο βρισκόταν η ΝΔ και συνέβαινε κάτι αντίστοιχο, δεν θα ακούγαμε για το μακρύ χέρι της Αριστεράς στο χώρο του συνδικαλισμού;
Για τον “φαιοκόκκινης απόχρωσης φασισμό” που θέλει να κρατήσει προσκολλημένη τη χώρα στο βάλτο και τις αγκυλώσεις του χθες;
Πόσα τηλέφωνα θα είχαν πάρει φωτιά και πόσες θρησκείες θα είχαν καταργηθεί από τα υπόγεια του Μαξίμου;
Η απάντηση δεν επιδέχεται ιδιαίτερης αμφισβήτησης. Επειδή ωστόσο δεν συντρέχει κανείς από τους παραπάνω λόγους για τα κανάλια, στο Ζάππειο χθες ήταν απλά Παρασκευή.
Ο πλουραλισμός μας εξαντλείται στην ανακύκλωση του “Ρετιρέ”, στο ποιο θα είναι το μέλλον της γκαρσόνας β’ στο “Κωνσταντίνου και Ελένης” και στο αν στον κεφτέ θα βάλουμε δυόσμο ή μαϊντανό.
Ιδιωτική επιχείρηση, δικές τους επιλογές θα σου απαντήσει ο άλλος και ίσως και να έχει και δίκιο. Ο καθένας ωστόσο ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Όπως σχολίασε εύστοχα μία φίλη, χθες ψιχάλισε πλουραλισμό, σήμερα στη ΔΕΘ θα έχει καταιγίδα…