Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Δημήτρης Νικολάου
Κοινωνιολόγος

Γιατί η εγχώρια φοβική Δεξιά έπαθε υστερία με τη Σύνοδο του Νότου

Γιατί η εγχώρια φοβική Δεξιά έπαθε υστερία με τη Σύνοδο του Νότου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Νικολάου, Νέα Δημοκρατία,

Ανέκαθεν η Δεξιά (σε όλες της τις εκδοχές) προσπαθεί να εξοβελίσει και να δαιμονοποιήσει τις απόπειρες που έγιναν για να αναπτύξει η χώρα μας διεθνείς σχέσεις και συμμαχίες.

Τα ίδια έκαναν και παλιότερα στα ανοίγματα του Ανδρέα στον αραβικό κόσμο, τα ίδια έκαναν στις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για την Ειρήνη, τα ίδια στα ανοίγματα τότε του Ανδρέα στο Ανατολικό Μπλοκ.

Κραυγές, υστερίες και ανόητα παιδικά επιχειρήματα που δεν στέκουν όχι σε διεθνή φόρα αλλά ούτε σε καφενείο χωριού.

Τα ίδια και σήμερα για τις οποίες πρωτοβουλίες παίρνονται για τη δημιουργία ενός μπλοκ του Νότου στα πλαίσια της ΕΕ.

Η Δεξιά δεν μπορεί να κατανοήσει τα διεθνή ανοίγματα γιατί ουδέποτε ήταν στην ατζέντα της.

Η ίδια είχε πάντα τη λογική του γιες μεν, του ανήκομεν εις την Δύσιν, του έξω απ το μαντρί σε τρώει ο λύκος.

Είχαν πάντα τη λογική του φτωχού παρία που θα δεχτεί ο,τι κοκαλάκι του πετάξουν!

Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα δεν κέρδισε καμιά από τις διεκδικήσεις της ενώ ήταν από την πλευρά των νικητών και στους δυο πολέμους και αντίθετα είδε να της κόβουν ολόκληρα κομμάτια από τον Ιστορικά και Γεωγραφικά δικό της κορμό αυτοί που πολέμησαν στο πλευρό των ηττημένων.

Πάντα η Δεξιά αρκούνταν σε ότι της πετούσαν και ποτέ δεν αντιδρούσε όταν ακρωτηρίαζαν τον Εθνικό μας Κορμό στη λογική του μην εκνευρίσουμε τους καλούς μας γείτονες.

Η Δεξιά και ο Παπάγος δεν αντέδρασαν ούτε καν όταν ξεκληρίστηκε ο Ελληνισμός σε δέκα μέρες από την Κωνσταντινούπολη σε καταπάτηση όλων των διεθνών συνθηκών.

Η Δεξιά συνθηκολόγησε και το 74 όταν στρατεύματα κατοχής εγκαταστάθηκαν στο Λίκνο του Ελληνισμού στην Κύπρο. Σιωπή και υποτέλεια.

Το ίδιο και σήμερα.

Μια Δεξιά κραυγάζουσα και αλαλάζουσα προσπαθεί να εκχυδαΐσει έστω και την απόπειρα να σφυρηλατηθεί ένα μπλοκ μέσα στα πλαίσια της ΕΕ.

Το πιστό σκυλάκι Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθεί τα ξεροκόμματα των Γερμανοολλανδών και να μην αποπειραθεί να βελτιώσει την ισχύ της.

Κανένα Εθνικό σχέδιο, καμιά θετική πρόταση διεξόδου. Μόνο σπέκουλα και γελοιότητες.

Φαίνεται πως η μόνη φορά που η Δεξιά προσπάθησε να κάνει “διεθνή ανοίγματα” ήταν όταν έστελνε τα παιδιά μας να πολεμήσουν στις Κορέες και τα Βιετνάμ. Έτσι αντιλαμβάνεται η Δεξιά τις διεθνείς σχέσεις.

 • Ρωσική Εκκλησία: Εμείς (οι Ρώσοι) και το Ισλάμ εναντίον της «αντίχριστης Δύσεως»
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  Το βαπόρι απ’ την Περσία πιάστηκε στην Κορινθία Τόνοι έντεκα γεμάτο με χασίσι μυρωδάτο Τώρα κλαίν’ όλα τ’ αλάνια που θα μείνουνε χαρμάνια. Μουσική και στίχοι Βασίλης Τσιτσάνης Συχνά οι πολιτιστικές ανταλλαγές θεωρούνται μάλλον προοδευτικές, αν και αυτές δεν περιέχουν κάποια συγκεκριμένη εγγενή πολιτική κοσμοαντίληψη ή οδηγούν...
 • Ανάλυση-επεξήγηση: Μουσουλμανική Αδελφότητα, Ερντογάν, Γκιουλέν
  Διπλωματικά και Παραδιπλωματικά
  Έχουν περάσει πάνω από 90 χρόνια όταν ο δάσκαλος και ιμάμης (μελετητής του Ισλάμ δηλαδή) Χασάν Αλ Μπάννα, ίδρυσε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Ισμαϊλία, αιγυπτιακή πόλη στο κανάλι του Σουέζ. Από τον ιδρυτή της η Αδελφότητα πίστευε σε μια αυθεντική ερμηνεία...
 • Η ΝΔ έχει τελειώσει, ακόμη κι αν κερδίσει
  Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων
  Όπως θα έχετε καταλάβει έχω επιμελώς αποφύγει το τελευταίο διάστημα να αναφερθώ σε όσα συμβαίνουν στο κεντρικό πολιτικό μας σύστημα. Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην τραγωδία των Τεμπών. Νιώθω πολλή περισσότερη οργή από αυτή που διατυπώνω και αυτό γιατί, έχοντας ζήσει...