Τελικά αυτή η χώρα δύσκολα θα πετύχει τη σωτηρία της, εξ αιτίας των εθνικών ατοπημάτων -αν όχι εγκλημάτων- που διαπράττονται αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες μέρες από τους πολιτικούς της ταγούς.
Μέσα σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα, η αξιωματική αντιπολίτευση και εν δυνάμει νέα κυβέρνηση της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να αμαυρώσει την εικόνα του διαπράττοντας ολέθρια λάθη και μάλιστα σ έναν από τους πλέον κρίσιμους τομείς, αυτόν της εξωτερικής μας πολιτικής, με τις επιλογές του και τις δηλώσεις στελεχών του σχετικά με τις υποψηφιότητες εκπροσώπων του από την Θράκη, στα ψηφοδέλτια του για τις επικείμενες εκλογές.
Ήταν τεράστιο εθνικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ, να μην καταδικάσει ευθέως και άμεσα δηλώσεις στελεχών του που ευθυγραμμίζονταν με τον τουρκικό εθνικισμό και νεοοθωμανικό επεκτατισμό και να λάβει θέσεις καταδικαστέες από το σύνολο σχεδόν του ελληνικού λαού, οι οποίες αντικειμενικά δεν υπερασπίζονται τα συμφέροντα του έθνους.
Και βέβαια το ολίσθημα αυτό του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να εκμεταλλευτεί το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο για εθνικούς λόγους, αλλά, όπως διαφάνηκε, και για αντιπερισπασμό, με στόχο να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών στα μείζονα εθνικά θέματα, από τα καυτά και εξ ίσου σημαντικά θέματα της οικονομίας και της καθημερινότητας των πολιτών.
Όσο λυπηρό είναι τα στελέχη ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία να παίρνουν θέσεις που δεν συνάδουν με το εθνικό μας συμφέρον, άλλο τόσο απογοητευτικό και επικίνδυνο είναι τα στελέχη της κυβέρνησης να παραποιούν την σκληρή οικονομική πραγματικότητα και να εμπαίζουν τους πολίτες.
Γιατί αυτό πράττει η κυβέρνηση. Μέχρι και τα στοιχεία για τα χρέος και τα ελλείμματα προσπάθησε να διαστρεβλώσει, με την βοήθεια πάντα των δανειστών, προκειμένου να κρύψει την σκληρή πραγματικότητα.
Αλλά πρέπει να ξέρει η κυβέρνηση, ότι και η οικονομική καταστροφή της χώρας, αποτελεί εθνικό ατόπημα.
Γιατί τα στοιχεία που παρουσίασε η Eurostat, καταδείκνυαν τον κατήφορο της ελληνικής οικονομίας.
Το ΑΕΠ (το σύνολο όλων των προϊόντων και αγαθών που παράγει η οικονομία μας, εκφρασμένο σε χρηματικές μονάδες), από 222 δισ. ευρώ το 2010 όταν μπήκαμε στα μνημόνια έπεσε στα 182 δισ. ευρώ το 2013.
Το χρέος μας από το 148% του ΑΕΠ το 2010 εκτινάχθηκε στο 175% του ΑΕΠ το 2013.
Το έλλειμμα από το 10,9% του ΑΕΠ το 2010 αυξήθηκε στο 12,7% το 2013.
Αυτά είναι τα συντριπτικά στοιχεία …του πρωτογενούς πλεονάσματος(!), γεγονός που όχι μόνο αποκρύφτηκε από την κυβέρνηση και τα φερέφωνα της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και διαστρεβλώθηκε πλήρως εμφανιζόμενο ως επιτυχία.
Μάλιστα , η προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης και των δανειστών καυτηριάστηκε από τη μεγάλου διεθνούς κύρους οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal, που έκανε λόγο για Greek statistics.
Δικαίως λοιπόν οι Έλληνες ανησυχούν για το μέλλον τους και αυτό φαίνεται στις καθημερινές συζητήσεις των πολιτών και απεικονίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.
Δικαίως οι πολίτες έχουν εγκαταλείψει τα κυβερνώντα κόμματα , όπως δικαίως αρνούνται να δώσουν κάποιο αισθητό προβάδισμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δικαίως και πάλι, στέκονται με μεγάλο σκεπτικισμό απέναντι στα νεοφυή «απολιτίκ» κόμματα, πόσο μάλλον δε στα κόμματα των άκρων .
Το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας δυστυχώς θυμίζει αρχαία τραγωδία. Αλλά εμείς, οι πολίτες, δεν θα πρέπει να αφήσουμε να εκτελεστεί η κατάληξη του δράματος. Πρέπει να παρέμβουμε και να αλλάξουμε «συγγραφείς» και «ηθοποιούς».