Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ

Προεκλογικές σημειώσεις…

Προεκλογικές σημειώσεις…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Κώστας Χατζηαντωνίου,

Υπάρχουν άνθρωποι που η προεκλογική περίοδος είναι «η καλύτερή τους».

Ζουν για την έντασή της, νιώθουν υπέροχα καθώς εξέρχονται με απελευθερωμένη τη μαζική ψυχή τους από τη μιζέρια του καθ’ ημέραν βίου, καθώς υψώνουν πλαστικές σημαίες, καθώς οργίζονται, αγανακτούν, εξαπολύουν δεκάρικους, μοιράζουν ψηφοδέλτια, καθώς ηθικολογούν για να μην πάρουν την κρίσιμη απόφαση.

Είναι οι άνθρωποι της αγέλης, οι δεσμώτες των διορισμών και των δανείων (δανείων χρημάτων, ανθρώπων, ιδεών), είναι οι παντοδύναμοι πελάτες που πάντα κάτι θα κερδίσουν.

Υπάρχουν και οι άνθρωποι που με δυσκολία αντέχουν αυτή την περίοδο.

Αφόρητη τούς είναι κάθε αντιπαράθεση, νοσταλγούν τη σιωπή και την κανονικότητα του βίου τους που είναι ο έρωτας, η γη, η θάλασσα, η δημιουργία.

Είναι οι άνθρωποι που είναι ελεύθεροι μα και πιστοί του καθήκοντος που αυτό και μόνο αυτό τους κάνει να εμπλέκονται στην προεκλογική συζήτηση αφού δεν έχουν άλλο δρόμο.

Είναι οι ξεχωριστοί που πάντα κάτι θα χάσουν- θέσεις, ανθρώπους, ιδεοληψίες.

Δεν ξέρω ποιοι είναι οι δυνατοί και ποιοι οι αδύναμοι.

Στην εποχή της καθολικής ψηφοφορίας ο καθένας μπορεί να εκφέρει κρίση για τον καθένα και οι εκλογές είναι πάντα η ιδανική ευκαιρία να συνασπιστούν η μοχθηρία, η μνησικακία, η ιδιοτέλεια.

Οι εκλογείς πιστεύοντας ότι διαλέγουν γιατρικό διαλέγουν στην πραγματικότητα αυτό που επιταχύνει την εξάντληση – έτσι γίνεται πάντα, είτε θρησκεία είτε πρόοδο είτε αριστερά ονομάζουν το «γιατρικό».

Στο τέλος ο αδύναμος και ο εξαντλημένος, που διαλέγει από οίκτο έναν απατεωνίσκο ηγέτη, δέσμιος μιας αρρωστιάρικης αφύσικης ηθικής, βλάπτει τόσο τον εαυτό του, όσο κι αυτές τις άδειες πια λέξεις που ορίζονταν κάποτε ως «κοινωνία», «έθνος», «λαός».

Τι μένει; Η πράξη των Λίγων, η πράξη που θα συνιστά την περηφάνια τους όταν θα επέλθουν οι συνέπειες όσων προβλέπουν.

 • Τελικά, είναι ”η Δημοκρατία δυσχερής” ή ανέφικτη;
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  ”Η Ελλάς του Καραμανλή ή η δημοκρατία δυσχερής;”, Μωρίς Ζενεβουά, Σιδέρης 1972 ”Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;” είχε αναρωτηθεί ο Κ. Καραμανλής το 1963 μετά την δολοφονία Λαμπράκη και τα επεισόδια του Λονδίνου μεταξύ Φρειδερίκης και Αμπατιέλου. Μιά απάντηση έδωσε ο...
 • Η Αρμενία εισέρχεται σε μια από τις πιο δραματικές περιόδους της ιστορίας της και οι ερασιτέχνες του «ρωσικού κόσμου»
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  «When the sharks the sharks devour Little fishes have their hour». Bertolt Brecht, «The Caucasian Chalk Circle» Ο υπογράφων το παρόν σχόλιο πιστεύει ακράδαντα ότι, τα πολιτικά «παιχνίδια», ιδιαιτέρως αυτά που σχετίζονται με την εξωτερική πολιτική, είναι για τα «μεγάλα παιδιά», δηλαδή για...
 • Ο Έντι Ράμα μιλά για αλβανική «μειονότητα» στην Ελλάδα
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  Έντι Ράμα στην αλβανική τηλεόραση: «Το ζήτημα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της αποδοχής των Αλβανών ως ισότιμων πολιτών και της χορήγησης των απαραίτητων εγγράφων είναι ένα θέμα που το γνωρίζουμε και για να πούμε την αλήθεια έγινε ένα βήμα μπροστά στο...