Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ

Και όμως! Υπάρχουν αδιέξοδα

Και όμως! Υπάρχουν αδιέξοδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοκρατία, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Κώστας Χατζηαντωνίου, Μνημόνιο,

Ένα από τα πιο δημοφιλή δόγματα, κοινός τόπος της μεταπολιτευτικής ελαφρότητας, είναι πως στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Και όμως. Η χώρα αυτή έχει από καιρό εισέλθει σε ένα τέτοιο και με τα πόδια κολλημένα θαρρείς σε βούρκο αρνείται πεισματικά να κάνει βήμα.

Πομπώδης, «ασιανού ύφους» ρητορική άσκηση και επικίνδυνη ψυχικά και πνευματικά δραστηριότητα στον τόπο μας πια η πολιτική, σε μια συνεχή καθοδική πορεία που κάνει κάθε μας επιλογή χειρότερη της προηγούμενης, κάθε κυβέρνηση θλιβερότερη της προηγούμενης, κάθε Βουλή πιο άθλια από την προηγούμενη ενώ, την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις της παρακμής παραμένουν κυρίαρχες.

Φυσικό, αφού οι μισοί Έλληνες θεωρούν το χθες χειρότερο από το σήμερα και οι άλλοι μισοί εκτιμούν το σήμερα ως χειρότερο από το αύριο, δίνοντας έτσι όλοι μαζί τη δύναμη να επιβιώνει ένα πολιτικό προσωπικό που έχει αποδείξει επανειλημμένως την ανικανότητά του με τρόπο οικτρό.

Ας το ομολογήσουμε λοιπόν χωρίς οργή, χωρίς φωνές, πως μετά από σαράντα χρόνια μεταπολιτευτικής δημοκρατίας και μετά από πέντε χρόνια μνημονίου, κάθε προσπάθεια με στοιχεία πνευματικότητας στην πολιτική είναι ένα αφελές και άκαρπο παιχνίδι με τις λέξεις ενώπιον της πραγματικής, της ασυγκράτητης πολιτικής εξέλιξης που οδηγεί σε συνθήκες όλο και πιο πρωτόγονες, όλο και πιο μαζικές, όλο και πιο χυδαίες – είτε με αριστερό είτε με δεξιό πρόσημο, είτε με ιθαγενές είτε με ευρωπαϊκό προσωπείο.

Δεν απομένει λοιπόν παρά η αναγκαία απόφαση να διαχωρίσουμε διά παντός την πνευματική ζωή από την κομματική πολιτική αφήνοντας αυτήν να τραβήξει τον μοιραίο δρόμο της προς την καταστροφή ενόσω εμείς θα υψώνουμε τη χαρμόσυνη ανεξαρτησία της ζωής μας πάνω από τις συμφορές προσμένοντας αυτόν που θα κόψει τον γόρδιο δεσμό της Παρακμής διακηρύσσοντας πως υπάρχουν αδιέξοδα και σ’ ένα απ’ αυτά φτάσαμε.

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    Αποδεικνύοντας την «έκπτωση» των πολιτικών ηθών οι «εκπρόσωποι» μας αντάλλαξαν «φιλοφρονήσεις» σκορπίζοντας ρίγη ενθουσιασμού στους «κλακαδόρους» τους. Το γεγονός ότι οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην άκρως ελλειμματική «δημοκρατία», με την αποχή να πλησιάζει το 50%, δεν τους απασχολεί. Το πολιτικό «φτύσιμο»...
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    Don Lope de Aguirre : I am the wrath of God. Who else is with me? Werner Herzog, Aguirre, der Zorn Gottes (Aguirre, the wrath of God, 1972) (Περί «ρωσικού κόσμου», μέρος β΄ Διαβάστε το ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ) Στο δεύτερο...
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    «Each wrong idea we follow is a crime committed against future generations. » Arthur Koestler, «Darkness at Noon» Αγαπητέ αναγνώστη, το σχόλιο που ακολουθεί είναι ένα συμπλήρωμα σε άρθρο του γράφοντος που δημοσιεύθηκε στην φιλόξενη ιστοσελίδα της ΚΑΘΕΔΡΑΣ στις 20 Νοεμβρίου 2023...