Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρανός πράκτορας πρόδωσε τον Νασράλα στους Ισραηλινούς και τον βομβάρδισαν

Ιρανός πράκτορας πρόδωσε τον Νασράλα στους Ισραηλινούς και τον βομβάρδισαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Ιράν, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Κατασκοπεία, Λίβανος, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες, Χάσαν Νασράλα, Χεζμπολάχ,

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, φέρεται να «εξουδετερώθηκε» το απόγευμα της Παρασκευής 27/9 χάρη σε πληροφορίες που παρείχε ένας Ιρανός κατάσκοπος στο Ισραήλ, ανέφερε μια λιβανέζικη πηγή ασφαλείας κατά τη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

Ο Νασράλα σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ισχυρού ισραηλινού πλήγματος που στοχοποίησε το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Η «Le Parisien» επισημαίνει ότι ο Ιρανός κατάσκοπος, της ταυτότητας του οποίου δεν έγινε γνωστή, ενημέρωσε το Ισραήλ για την άφιξη του Νασράλα στον χώρο, πριν από την εκτέλεση του σχεδίου «New Order» από την ισραηλινή αεροπορία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Νασράλα έφτασε στο νότιο προάστιο με το ίδιο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο αναπληρωτής διοικητής της δύναμης Quds των Φρουρών της Επανάστασης, Αμπάς Νιλφορουσάν, ο οποίος επίσης σκοτώθηκε στην επίθεση.

Η εφημερίδα επιβεβαίωσε ότι στη συνάντηση συμμετείχαν ο Νασράλα και ο Νιλφορουσάν, μαζί με 12 ανώτερα στελέχη της Χεζμπολάχ, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ περίμενε την έναρξη της συνάντησής τους για να προχωρήσει στην επιδρομή.

Στο μεταξύ, ο ανταποκριτής του βελγικού μέσου VTM News, Ρόμπιν Ραμάεκερς, δημοσίευσε μέσω «Χ» τις τρομακτικές εικόνες από την κατεστραμμένη γειτονιά στη Βηρυτό, σημειώνοντας ότι πάνω από 100 άτομα μπορεί να είναι ακόμα παγιδευμένα στα ερείπια.

Στην περιοχή δεν υπάρχουν διασώστες, και η γενική αίσθηση είναι ότι «το Ιράν μας εγκατέλειψε».

Σχετικά άρθρα