«Η Αριστερά ποτέ δεν είχε προπαγανδίσει τέτοια ανομία ούτε στα πεζοδρόμια ούτε στους πανεπιστημιακούς χώρους. Θα έπρεπε να υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία, για παράδειγμα αστυνομικό τμήμα Αριστοτελείου», τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Alpha 989 ο Φαήλος Κρανιδιώτης, γνωστός δικηγόρος και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.
«Οι συμπαθητικοί μαυρούληδες που πουλάνε τα λαθραία της Καμόρας, μέσα στην ΑΣΟΕΕ τα κρύβανε. Και στην εποχή μου όλο αυτό το καρακατσουλιό συνέβαινε στα πανεπιστήμια, βρωμιά και όποιος ήθελε έμπαινε» πρόσθεσε.
Η στάση του κ. Κρανιδιώτη δεν προκαλεί καμία εντύπωση, καθώς ο ίδιος εμφανίζεται συνεπής στα πιστεύω του. Δεν συμβαίνει το ίδιο ωστόσο και με τον επικεφαλής του Ποταμιού, κ. Σταύρο Θεοδωράκη.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Θεοδωράκης κινείται στην ίδια ακριβώς γραμμή, αφού κατέθεσε την ίδια πρόταση για τη δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Ποταμιού:
«Θέλουμε ή δεν θέλουμε να φυλάσσονται τα πανεπιστήμια στη χώρα μας;”, το απλό αλλά ταυτόχρονα και κρίσιμο ερώτημα έθεσε προς τα άλλα κόμματα ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην εκπομπή ΤΩΡΑ του ΣΚΑΪ και στην Άννα Μπουσδούκου.
“Θα ήθελα ν’ ακούσω μια άλλη πρόταση από τα κόμματα. Δηλαδή, τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά απ’ ότι τα εμφανίζουν κάποιοι πολιτικοί που προσπαθούν να μας μπερδέψουν. Θέλουμε ή δεν θέλουμε να φυλάσσονται τα πανεπιστήμια; Αυτό είναι το ερώτημα. Τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές κατά κύριο λόγο, δευτερευόντως στο διδακτικό προσωπικό και βέβαια και στους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί, τους υπαλλήλους. Αλλά είναι περιουσία των φοιτητών. Εκεί θα είναι η ζωή τους. Θέλουμε να φυλάσσεται αυτή η περιουσία; Για το Ποτάμι είναι ξεκάθαρο, θέλουμε να φυλάσσονται τα πανεπιστήμια. Και πρέπει να βρίσκουν τα πανεπιστήμια- όχι το κράτος- τον τρόπο να φυλάσσονται».