Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελεύθερες μετακινήσεις από νομό σε νομό μόνο για τους εμβολιασμένους

Ελεύθερες μετακινήσεις από νομό σε νομό μόνο για τους εμβολιασμένους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Ελεύθερες μετακινήσεις από νομό σε νομό και στα νησιά μόνο για τους εμβολιασμένους, εισηγείται Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.

Εισηγείται νέα μέτρα για τους μη εμβολιασμένους πολίτες και τις υπερτοπικές μετακινήσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισήγηση προβλέπει να γίνονται εσωτερικές μετακινήσεις για τους ανεμβολίαστους πολίτες με αρνητικό μοριακό έλεγχο ή με αρνητικό rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτά τα self tests.

Η εισήγηση κρίθηκε αναγκαία για τη διασφάλιση της μη διασποράς του κορωνοϊού το επόμενο διάστημα που αναμένεται η κινητικότητα να εκτοξευθεί λόγω θέρους και διακοπών.

Μητσοτάκης από Δράμα: «Να εμβολιαστείτε όλοι»

«Να εμβολιαστείτε όλοι», ήταν η προτροπή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη» την Πέμπτη το πρωί, αμέσως μετά την τελετή κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Δράμας για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

Σκέρτσος: Περιοριστικά μέτρα μόνο για τους ανεμβολίαστους

Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος ξεκαθάρισε πως τα επόμενα περιοριστικά μέτρα που θα ληφθούν, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, θα είναι αποκλειστικά για τους ανεμβολίαστους.

«Οριζόντια περιοριστικά μέτρα προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά.

»Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι, που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια.

»Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη.

»Ταυτόχρονα, οι εμβολιασμένοι θα ανακτούν σταδιακά την κανονικότητα της προ-πανδημικής ζωής τους μαζί με τα δικαιώματα που περιορίστηκαν τους προηγούμενους μήνες, όπως ήδη συμβαίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά της, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη υπογράμμισε ότι η μόνη ασπίδα απέναντι στον ιό είναι ο εμβολιασμός, προκειμένου να προστατευθούμε από τις νέες μεταλλάξεις. Μόνο έτσι θα αποφύγουμε νέα περιοριστικά μέτρα ευρείας κλίμακας.

Σχετικά άρθρα