Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανικό Πανεπιστήμιο: Ο κορωνοϊός προήλθε από «ατύχημα» σε εργαστήριο της Bουχάν

Γερμανικό Πανεπιστήμιο: Ο κορωνοϊός προήλθε από «ατύχημα» σε εργαστήριο της Bουχάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμβούργο, Γερμανία, Κίνα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Ενδείξεις ότι ο νέος κορωνοϊός ενδέχεται να προήλθε από ατύχημα σε εργαστήριο της Bουχάν φέρνει στο φως έρευνα του Πανεπιστημίου του Αμβούργου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Ρόλαντ Βιζεντάνγκερ, σε αυτό το συμπέρασμα συνηγορούν τόσο ο αριθμός όσο και η ποιότητα των διαθέσιμων ενδείξεων.

Έως τώρα δεν έχει βρεθεί, σύμφωνα με την έρευνα, κανένας ξενιστής, ο οποίος να μετέφερε τον ιό SARS-CoV-2 από νυχτερίδες σε ανθρώπους.

Επιπλέον, υπέρ της θεωρίας ότι ο νέος κορωνοϊός δεν προήλθε από νυχτερίδα στην ιχθυαγορά της Boυχάν συνηγορεί και το γεγονός ότι εκεί δεν διατίθενται νυχτερίδες.

Ταυτόχρονα όμως, στο μικροβιολογικό ινστιτούτο της πόλης, βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως συλλογές παραγόντων νυχτερίδας, ενώ υπήρχαν και καταγεγραμμένα κενά ασφάλειας στο εργαστήριο.

Μια επιπλέον ένδειξη αποτελεί το γεγονός ότι νεαρή επιστήμονας του Ινστιτούτου είχε μολυνθεί πρώτη και μάλιστα ήδη τον Οκτώβριο του 2019.

Ο κ. Βιζεντάνγκερ, όπως αναφέρει, αξιοποίησε για την έρευνά του επιστημονική βιβλιογραφία, άρθρα σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, καθώς και προσωπική επικοινωνία με διεθνείς συναδέλφους του.

Παραδέχεται πάντως ότι δεν πρόκειται για επιστημονικές αποδείξεις, αλλά για ενδείξεις.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρόσφατα, έπειτα από έρευνα τεσσάρων εβδομάδων, δήλωσε ότι ακόμη δεν είναι σαφές από πού προέρχεται ο ιός και ότι χρειάζονται περαιτέρω στοιχεία από την Κίνα.

Ο επικεφαλής της αρμόδιας ομάδας του Οργανισμού θεωρεί ωστόσο απίθανο το ενδεχόμενο ο παράγων να προέρχεται από εργαστήριο.

Οι διεθνείς ειδικοί εκτιμούν ότι ο SARS-CoV-2 προήλθε μάλλον από νυχτερίδες.

Η Κίνα πάντως από την πλευρά της συνεχίζει να τονίζει ότι ο ιός μπορεί να διαδόθηκε μέσω κατεψυγμένων τροφίμων.

Σχετικά άρθρα