Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοροναϊός: Κινέζα συγγραφέας στη Βουχάν κατηγορείται ότι «δίνει» τη χώρα

Κοροναϊός: Κινέζα συγγραφέας στη Βουχάν κατηγορείται ότι «δίνει» τη χώρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Μία Κινέζα συγγραφέας από τη Bουχάν κατηγορείται ότι συμβάλλει στο διεθνές αφήγημα για τον κακό χειρισμό της πανδημίας του κορονοϊού από την Κίνα.

Η Φανγκ Φανγκ, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, δημοσίευε ένα είδος ημερολογίου στα social media κατά τη διάρκεια της καραντίνας στη Βουχάν, την πόλη επίκεντρο της πανδημίας στην Κίνα.

Ξεκίνησε να ανεβάσει αναρτήσεις στα τέλη Ιανουαρίου και μεταξύ άλλων ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση για τα αντανακλαστικά της στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Πόσοι άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Βουχάν και πόσε οικογένεις έχουν καταστραφεί. Και όμως μέχρι τώρα, κανείς δε ζήτησε συγγνώμη, κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη» έγραφε στην 31 Ιανουαρίου.

Τα ποστ της είχαν μεγάλη ανταπόκριση στα social media και πολύ γρήγορα λογοκρίθηκαν και διαγράφησαν, σύμφωνα με το περιοδικο Diplomat, που επικαλείται ο Guardian. Ο λογαριασμός της στο Weibo, που είχε πάνω από 3,8 followers, έκλεισε τον Φεβρουάριο.

Όμως το «ημερολόγιό» του κορονοϊού της Φανγκ Φανγκ τελικά θα εκδοθεί από την Harper Collins τον Ιούνιο, μεταφρασμένο στα αγγλικά και τα γερμανικά και αυτό ήταν αρκετό για να κατηγορηθεί η συγγραφέας ότι δίνει στις δυτικές χώρες «ένα τεράστιο όπλο για να πολεμήσουν την Κίνα».

«Το “Ημερολόγιο της Γουχάν” είναι ένα μαχαίρι που χαρίζεται στους ξένους και μια σφαίρα που σημαδεύει τους Κινέζους» έγραψε ένας χρήστης του Weibo.

«Η γυναίκα γράφει άρθρα στο μπλογκ της και δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει στη χώρα. Μπορεί να νομίζει ότι ειμαστε υπερβολικοί αλλά είναι απλά μια ηλίθια γριά» γράφει κάποιος άλλος.

Την Τετάρτη, η κρατική εφημερίδα της Κίνας δήλωσε ότι «είναι ντροπή» να αποθεώνεται η Φανγκ Φανγκ από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης που κατέκριναν τη χώρα για την αντίδρασή της στην πανδημία.

Σχετικά άρθρα