Μια συνταγή για όλα τα παιδιά του κόσμου, μικρά και μεγάλα! Η μερέντα είναι το αγαπημένο σνακ όλων! Δοκιμάστε την κλασική εκδοχή.
Επίσης, εκτός από το ψωμί μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και σαν γέμιση σε τούρτες και κρουασάν βουτύρου ή σαν επικάλυψη σε κέικ και μάφινς.
Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. κουβερτούρα 50 – 55% κακάο
150 γρ. βούτυρο αγελάδος
2 κουτ. της σούπας άχνη (κοσκινισμένη)
4 κουτ. της σούπας κακάο (κοσκινισμένο)
1 κούπα τριμμένα φουντούκια (πρέπει να τα χτυπήσουμε πολύ καλά στο μούλτι)
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο αγελάδος σε μπεν μαρί.
Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με την άχνη και το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα.
Τέλος βάζουμε τα τριμμένα φουντούκια και το αδειάζουμε σε βαζάκια.
Μόλις κρυώσει βάζουμε τη μερέντα στη συντήρηση του ψυγείου και μόλις πήξει είναι έτοιμη.