Με μια ανάρτησή του στο Facebook o Ευάγγελος Αντώναρος σχολιάζει τις αντιδράσεις στο πρόσφατο άρθρο της Liberation, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει την αφορμή.
Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, υπενθυμίζει πως δουλειά του ανεξάρτητου δημοσιογράφου είναι να ελέγχει την εξουσία και όχι να την θωπεύει, ούτε να την εξυμνεί.
Σημειώνει μάλιστα πως «Αν αυτό δεν αρέσει στους εκάστοτε κρατούντες, τόσο το χειρότερο γι αυτούς».
Ο κ. Αντώναρος που υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδας, αφού αναφέρεται στις εκάστοτε προσπάθειες παρέμβασης, εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι «θα εξακολουθήσουν να κάνουν τη δουλειά τους με τρόπο άρτιο κι επαγγελματικό όπως πάντα. Είτε αυτό αρέσει σε κάποιους όψιμους μικρο-κήνσορες είτε όχι»
Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:
«Όταν με ρωτάνε καμμια φορά για τι πράγμα είμαι ιδιαίτερα περήφανος στη ζωή μου, δεν χρειάζεται να το πολυσκεφθω. Ασφαλώς για την υπερτριαντάχρονη διαδρομή μου στη διεθνή δημοσιογραφία και, σε συνάφεια με αυτήν, για την εντεκάχρονη παραμονή μου στην θέση του εκλεγμένου πρόεδρου της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλαδας (ΕΑΞΤ).
»Ως ο μακροβιότερος πρόεδρος (1993-2004) της ιστορικής αυτής δημοσιογραφικής ένωσης ξέρω κάτι απλό: Οι ανταποκριτές ξένου τύπου που έχουν περάσει από την Ελλάδα έχουν αποδείξει διαχρονικά με την εξαιρετική δουλειά τους και την αξία τους και την επαγγελματική τους δεινότητα και την ακεραιότητά τους.
»Αρκετοί δε από αυτούς έκαναν κορυφαίες καριέρες επιστρέφοντας στις χώρες προέλευσης τους — δηλαδή σε διεθνές κι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.
»Έχω πικρή εμπειρία ο ίδιος προσωπικά από τον συχνά άγαρμπο τρόπο με τον οποίο διάφορες κυβερνήσεις (και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στις ωμές παρεμβάσεις των λογοκριτών της χούντας) προσπάθησαν να επηρεάσουν την κρίση και την ανεξαρτησία μας. Απέτυχαν, πάντα, παταγωδώς.
»Για ένα απλό λόγο: Δουλειά του ανεξάρτητου δημοσιογράφου είναι να αποτυπώνει την πραγματικότητα όπως την βλέπει κι όπως την κρίνει.
»Και κυρίως: Να ελέγχει την εξουσία, οχι να την θωπεύει, ούτε να την εξυμνεί.
»Αν αυτό δεν αρέσει στους εκάστοτε κρατούντες, τόσο το χειρότερο γι αυτούς.
»Οι ανταποκριτές στην Ελλάδα, είμαι βέβαιος γι αυτό, θα εξακολουθήσουν να κάνουν τη δουλειά τους με τρόπο άρτιο κι επαγγελματικό όπως πάντα.
»Είτε αυτό αρέσει σε κάποιους όψιμους μικρο-κήνσορες είτε όχι».