Σε δύσκολη θέση βρέθηκε η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη όταν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε μέσα από την αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου στο δημοσιογραφικό της παρελθόν.
Απαντώντας στην εκπρόσωπο Τύπου και ευρωβουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την καταστολή στο συλλαλητήριο στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός επιφύλαξε μία αιχμηρότατη απάντηση, η οποία προκάλεσε εμφανή αμηχανία στη Σπυράκη.
«Θέλω να πω δυο λόγια, άκουσα την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη να με εγκαλεί, χαίρομαι για αυτό, διότι επαναλαμβάνω, ο διάλογος και η αντιπαράθεση είναι η ζωντάνια της δημοκρατίας.
»Θέλω κυρία Σπυράκη να σας πω το εξής. Αναφερθήκατε σε μένα και στην προχθεσινή συγκέντρωση ορισμένων ακραίων στοιχείων στη Θεσσαλονίκη (καμία σχέση με τα μεγάλα συλλαλητήρια που όντως έγιναν τον Φλεβάρη) και ξέρετε εγώ θα είμαι ο τελευταίος που θα αρνηθώ το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαδηλώνει σε κάθε δημοκρατική πολιτεία.
»Θέλω όμως να σας υπενθυμίσω κυρία Σπυράκη, εσείς ήσασταν που για χρόνια ως προβεβλημένη δημοσιογράφος σε έναν τηλεοπτικό σταθμό, κάθε βράδυ σχεδόν όταν είχαμε πράγματι μαζικές διαδηλώσεις, με πράγματι μεγάλη καταστολή, από τον σταθμό σας βγαίνατε και ουσιαστικά ασκούσατε το λειτούργημα της πληροφόρησης όπως η ίδια παραδεχτήκατε, με έναν τρόπο όπου αποκρύβατε την αλήθεια.
»Και τότε δεν είχατε καμία ιδιαίτερη ευαισθησία, ούτε στο να παρουσιάζετε τα πραγματικά νέα των διαδηλώσεων αλλά ούτε και να αναδεικνύετε την καταστολή και τη βία που υπέστησαν αυτές οι διαδηλώσεις.
»Σήμερα σας βλέπω ότι έχετε μία ιδιαίτερη ευαισθησία, χαίρομαι για αυτή την ευαισθησία, θέλω όμως να διαβεβαιώσω όλους τους συναδέλφους σας εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η ευαισθησία δεν πρέπει να είναι αλά καρτ και ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε καταστολή, ούτε βία, αντιθέτως τα τρία αυτά χρόνια τα κοινωνικά, πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών έχουν αναβαθμιστεί», είπε ο πρωθυπουργός.