Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μουντιάλ: Αγγλία – Ιταλία 1-2

Μουντιάλ: Αγγλία – Ιταλία 1-2
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγγλία, Βραζιλία, Ιταλία, Μουντιάλ, Παγκόσμιο Κύπελλο 2014, Ποδόσφαιρο,

Με το δεξί μπήκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, η Ιταλία, η οποία ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι του 4ου ομίλου, με 2-1 επί της Αγγλίας, στην «Αρένα Αμαζόνια» του Μανάους.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό 15λεπτο, η Αγγλία έβγαινε με μεγαλύτερη άνεση στην επίθεση, εκμεταλλευόμενη κυρίως την ταχύτητα των Στάριτζ, Στέρλινγκ και Γουέλμπεκ. Ο πρώτος και ο τρίτος, μάλιστα, απείλησαν την εστία του Σιρίγκου, ο οποίος όταν χρειάστηκε έδειξε την κλάση του και κάλυψε επάξια το κενό του τραυματία Μπουφόν.

Κόντρα στη ροή του ματς, η Ιταλία πήρε το προβάδισμα στο σκορ με το δυνατό ευθύβολο σουτ του Μαρκίζιο έξω από την περιοχή στο 35ο λεπτό. Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των «τιφόζι», ο Στάριτζ στο 37΄ «εκτέλεσε» το Σιρίγκου από τη μικρή περιοχή, μετά την καταπληκτική ασίστ του Ρούνι (1-1).

Οι δύο ομάδες «πάγωσαν» το ρυθμό στη συνέχεια, φανερώνοντας κατά κάποιο τρόπο τις προθέσεις τους να μη ρισκάρουν στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου. Στις καθυστερήσεις, όμως, η ομάδα του Πραντέλι «άγγιξε» το γκολ, αρχικά με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπαλοτέλι από πολύ πλάγια που εξουδετέρωσε πάνω στη γραμμά ο Τζαγκέλκα και δευτερόλεπτα μετά με το σουτ του Καντρέβα που σταμάτησε στη ρίζα της δεξιάς δοκού του Χαρτ.

Ότι δεν κατάφερε ο Μπαλοτέλι στις καθυστερήσεις, το πέτυχε πέντε λεπτά μετά την έναρξη του Β΄ μέρους. Ο στράικερ της Μίλαν εκμεταλλεύτηκε την ωραία ενέργεια του Καντρέβα και με σουτ έδωσε και νέο προβάδισμα στην Ιταλία (2-1). Στη συνέχεια του παιχνιδιού οι Ιταλοί οπισθοχώρησαν και παρά την πίεση που άσκησαν οι Άγγλοι, «καθαρή» ευκαιρία για να ισοφαρίσουν δεν είχαν.

Αντίθετα, η ομάδα που έφτασε πολύ κοντά σε ένα ακόμη γκολ ήταν η Ιταλία, με το απευθείας φάουλ του Πίρλο στις καθυστερήσεις να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Χαρτ.

Σχετικά άρθρα