Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδισσες πολεμίστριες κυνήγησαν το Ισλαμικό Κράτος από χωριό στη Συρία

Οι Κούρδισσες πολεμίστριες κυνήγησαν το Ισλαμικό Κράτος από χωριό στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Ράκα, Στρατιωτίνες, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τάμπκα, Τζιχαντιστές,

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) συνεχίζουν την εκστρατεία τους για την πλήρη απελευθέρωση της πόλης Τάμπκα και των περιχώρων της και τον έλεγχο του τοπικού Φράγματος στον ποταμό Ευφράτη στην επαρχία της Ράκα στη βόρεια Συρία.

Το απόγευμα της Παρασκευής οι SDF απελευθέρωσαν πλήρως το χωριό Σαχλ Αλ Χασάμπ, ανατολικά της Τάμπκα και ανάρτησαν στο Twitter φωτογραφίες με τις μαχήτριες που πολέμησαν στην πρώτη γραμμή τους τρομοκράτες.

Στις κουρδικές δυνάμεις της Συρίας υπηρετούν χιλιάδες γυναίκες στις Μονάδες Προστασίας Γυναικών (YPJ).

Οι τζιχαντιστές αποφεύγουν να εμπλέκονται σε μάχες με γυναίκες γιατί πιστεύουν, μέσα στη δεισιδαιμονία, τους ότι εάν σκοτωθούν από γυναίκα χάνουν τον παράδεισο κι όλες τις μεταθανάτιες ανταμοιβές.

Οι Κούρδισσες πολεμίστριες έπαιξαν από την αρχή του πολέμου κεντρικό ρόλο στην αντίσταση απέναντι στους τζιχαντιστές και με τη συμμετοχή τους στις συγκρούσεις ενθουσίασαν τη δυτική κοινή γνώμη.

Οι κουρδικές πολιτοφυλακές YPG και YPJ υπάγονται στο σοσιαλπατριωτικό κουρδικό κόμμα PYD, που συμμετέχει στις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Οι Κούρδοι πατριώτες σοσιαλιστές αγωνίζονται για τη δημιουργία ενός αμεσοδημοκρατικού πολιτεύματος στη Ροζάβα [συριακό Κουρδιστάν], μιας κοσμικής κοινωνίας απόλυτης ισότητας ανδρών και γυναικών.

Όπως οι ίδιοι οι Κούρδοι λένε, “δεν στέλνουμε τις γυναίκες μας στον πόλεμο γιατί μας λείπουν άνδρες, αλλά για τη χειραφέτησή τους”. Να σημειωθεί ότι την ίδια ακριβώς άποψη είχε και ο Πλάτων, ο οποίος τόσο στον “Τίμαιο” όσο και στους “Νόμους” εισηγείται τη στρατιωτική θητεία των γυναικών ως απαραίτητη προϋπόθεση πολιτικής ισότητας.

Σχετικά άρθρα