Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε χωρικούς που ξεσηκώθηκαν εναντίον του

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε χωρικούς που ξεσηκώθηκαν εναντίον του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εκτέλεσαν πριν δύο μήνες τουλάχιστον 13 ανθρώπους σε χωριά νότια της Μοσούλης ως αντίποινα επειδή οι χωρικοί ξεσηκώθηκαν εναντίον τους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Οι εκτελέσεις, που είναι εγκλήματα πολέμου, πραγματοποιήθηκαν στα γειτονικά χωριά Αλ Χουντ και Αλ Λαζάγκα, 50 χιλιόμετρα νότια της Μοσούλης, ύστερα από μια απόπειρα των ντόπιων να διώξουν τους τζιχαντιστές του ISIS που ήλεγχαν τα χωριά”, αναφέρει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σημειώνοντας ότι μεταξύ των εκτελεσθέντων ήταν και δύο παιδιά.

Το παρατηρητήριο κάλεσε τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας να ερευνήσουν εάν έχουν σημειωθεί κι άλλα παρόμοια περιστατικά ώστε να εντοπιστούν και να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της Δικαιοσύνης.

“Οι δυνάμεις ασφαλείας που αιχμαλώτισαν τζιχαντιστές του ISIS πρέπει να ερευνήσουν και πιθανή συμμετοχή τους σε εγκλήματα πολέμου όπως αυτό”, δήλωσε ο Λάμα Φακίχ, αναπληρωτής διευθυντής του Παρατηρητηρίου στη Μέση Ανατολή.

“Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μίλησε με επτά κατοίκους των χωριών, οι οποίοι είπαν ότι το πρωί της 17ης Οκτωβρίου, καθώς οι ιρακινές δυνάμεις πλησίαζαν, περίπου 30 χωρικοί στο Αλ Λαζάγκα και 15 στο Αλ Χουντ επιτέθηκαν στους τζιχαντιστές για να τους διώξουν από τα χωριά τους, σκοτώνοντας 19 μέλη της οργάνωσης”.

Για αντίποινα, οι τζιχαντιστές έκαναν επιδρομή στα χωριά και συνέλαβαν όσους θεώρησαν ότι είχαν σχέση με την επίθεση και τους εκτέλεσαν.

Σχετικά άρθρα