Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του ISIS έξω από τη Μοσούλη

Νεκρός ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του ISIS έξω από τη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Πολεμικά αεροπλάνα του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ εξαπέλυσαν και την Τρίτη βαρύτατους βομβαρδισμούς στοχεύοντας το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Μοσούλη και στα περίχωρά της, στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Σε έναν βομβαρδισμό σκοτώθηκε ένα άκρως σημαντικό στέλεχος της εξτρεμιστικής οργάνωσης, μεταδίδει το BasNews.

“Τα συμμαχικά αεροπλάνα σφυροκόπησαν τα χαρακώματα και τα οχυρώματα του ISIS στο χωριό Αμπού Μαρία, κοντά στην Ταλ Αφάρ στα δυτικά της Μοσούλης. Εκεί σκοτώθηκε ο Αμπού Ιχάμπ και ακόμα πέντε ένοπλοι”, είπε ο Ζαχίμπ Αμπντούλ Ουαχίντ, αξιωματικός του ιρακινού στρατού.

Ο Αμπού Ιχάμπ ήταν σημαντικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης, ήταν ο επικεφαλής του στρατηγικού της σχεδιασμού.

Επίσης, από τις μάχες και τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στις συνοικίες της ανατολικής Μοσούλης, όπου έχει εισβάλει ο στρατός και μάχεται σε επίμονες οδομαχίες με τους φανατικούς τζιχαντιστές, καταστράφηκαν οι σωλήνες ύδρευσης και οι περισσότερες ανατολικές συνοικίες της πόλης δεν έχουν νερό.

Η Μοσούλη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της επαρχίας Νινευή, καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.

Η επιχείριση για την απελευθέρωση της Μοσούλης ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου. Μέσα στην πολιορκημένη πόλη πρέπει να παραμένουν περισσότεροι από 1,2 εκ άμαχοι.

Σχετικά άρθρα