Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές βγάζουν με το ζόρι παιδιά να παίζουν στους δρόμους της Μοσούλης

Οι τζιχαντιστές βγάζουν με το ζόρι παιδιά να παίζουν στους δρόμους της Μοσούλης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) αναγκάζουν τις οικογένειες στη Μοσούλη να βγάζουν τα παιδιά τους και να παίζουν στους δρόμους για να δείξουν αφενός μεν ότι τα πάντα είναι “κανονικά” στην κατεχόμενη πόλη και αφετέρου να έχουν τα παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες.

Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να χάνει έδαφος γύρω από τη Μοσούλη, με τις ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις να πλησιάζουν προς την περίμετρό της, ενώ οι τρομοκράτες βρίσκονται σε μεγάλη απελπισία.

Οι τζιχαντιστές εκτιμάται ότι είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες και στη Μοσούλη είναι εγκλωβισμένοι περίπου 1,3 εκ. άνθρωποι.

Η Μοσούλη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της επαρχίας Νινευή, καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου 2016 ξεκίνησε η μεγάλη επίθεση που έχει στόχο την απελευθέρωση της πόλης από τους τρομοκράτες.

Σχετικά άρθρα