Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με θάνατο τους Ασσύριους πρόσφυγες στη Σουηδία

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με θάνατο τους Ασσύριους πρόσφυγες στη Σουηδία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ασσυρία, Ασσύριοι, Γκέτεμποργκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μετανάστες, Μονοφυσίτες Χριστιανοί, Πρόσφυγες, Σουηδία, Τζιχαντιστές, Χριστιανοί,

Ούτε στην προσφυγιά οι Ασσύριοι χριστιανοί δεν μπορούν να βρουν ειρήνη. Ασσύριοι που ζουν στη Σουηδία καταγγέλλουν ότι δέχονται απειλές από φανατικούς ισλαμιστές που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι τους απειλούν ότι θα πεθάνουν εάν δεν εξισλαμιστούν.

Σύμφωνα με την ημερήσια σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter, η ασσυριακή κοινότητα στην πόλη Γκότενμπεργκ, στη νοτιοδυτική Σουηδία, δέχεται απειλές από αγνώστους που χρησιμοποιούν τις μεθόδους του Ισλαμικού Κράτους όπως και τα σύμβολά του. Η τοπική Αστυνομία ερευνά τις καταγγελίες, αλλά ακόμα δεν έχει καταλήξει κάπου.

Η πόλη Γκότενμπεργκ της Σουηδίας έχει μετατραπεί σε σφηκοφωλιά τζιχαντιστών. Σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα Aftonbladet, τουλάχιστον 150 άνθρωποι από αυτή την πόλη στρατολογήθηκαν για το Ισλαμικό Κράτος και έφυγαν για τη Συρία ή το Ιράκ. Η πόλη έχει πληθυσμό 500.000 κατοίκων και μεγάλη μουσουλμανική κοινότητα.

Την Τρίτη ο Ασσύριος μόνιμος κάτοικος Σουηδίας Μάρκους Σάμουελσον (Markus Samuelsson), βρήκε στον τοίχο έξω από το εστιατόριό του στο Γκότενμπερκ γραμμένα με σπρέι συνθήματα, όπως “προσηλυτίσου ή πέθανε” και “το χαλιφάτο είναι εδώ”.

Τα ίδια συνθήματα, με την υπογραφή Ισλαμικό Κράτος και το αραβικό γράμμα ن, γράφτηκαν και σε ένα φούρνο της γειτονιάς και σε μια πιτσαρία, που ανήκουν σε Ασσύριους. Μαγαζιά και επιχειρήσεις Σουηδών ή μουσουλμάνων δεν γράφτηκαν με σπρέι.

Το γράμμα ن, είναι το σύμβολο που χρησιμοποιούν οι Άραβες στη Μέση Ανατολή για να χαρακτηρίζουν τους Ασσύριους. Με αυτό το γράμμα σημαδεύτηκαν απέξω οι πόρτες των σπιτιών των Ασσυρίων στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, πριν το Ισλαμικό Κράτος εισβάλλει στην πόλη. Για να ξέρουν οι τζιχαντιστές ποια ήταν τα ασσυριακά σπίτια.

Στο Γκότενμπεργκ ζούνε συνολικά 3.000 Ασσύριοι.

Το Φεβρουάριο έγινε γνωστό ότι πολλοί τζιχαντιστές, που είχαν μεγαλώσει στη Σουηδία, αφού είχαν πολεμήσει με το Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή, όταν επέστρεψαν στη Σουηδία όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν ως τρομοκράτες και εγκληματίες πολέμου από τις σουηδικές Αρχές αλλά υποβλήθηκαν σε… θεραπεία (είναι αυτά τα… κουλτουριάρικα σουηδικά “μοντέλα”). Επίσης το σουηδικό κράτος έδωσε προτεραιότητα στην εύρεση εργασίας για τους παλινοστούντες τζιχαντιστές.

Προφανώς οι Σουηδοί είναι της άποψης ότι οι εγκληματίες πολέμου δεν πρέπει να τιμωρούνται αλλά να θεραπεύονται και να εντάσσονται στην κοινωνία.

Οι Ασσύριοι είναι οι αυτόχθονες κάτοικοι της Μέσης Ανατολής και ο πολιτισμός τους είναι από τους αρχαιότερους του πλανήτη. Μετά την εισβολή των Αράβων στα εδάφη της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Βυζάντιο), άρχισαν και οι διωγμοί των Ασσυρίων. Ωστόσο, οι μεγαλύτερες γενοκτονίες τους συνέβησαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, παράλληλα με τις σφαγές των Ελλήνων και των Αρμενίων της Μικράς Ασίας και του Πόντου.

Από το άλλοτε ένδοξο έθνος των Ασσυρίων έχουν απομείνει μόνο 3.300.000 άνθρωποι παγκοσμίως. Από αυτούς περίπου 750.000 ζούνε ακόμα στην πατρίδα τους, μεταξύ Συρίας και Ιράκ, ενώ οι υπόλοιποι έχουν διασκορπιστεί πρόσφυγες σε Ευρώπη και Αμερική.

Οι Ασσύριοι που έχουν απομείνει στη Συρία και το Ιράκ έχουν σχηματίσει πολιτοφυλακές και μάχονται μαζί με τους Κούρδους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα