Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Β/Α Συρία

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Β/Α Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) συνέλαβαν το Σάββατο 20/4 38 υπόπτους για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και κατέσχεσαν όπλα στην Περιφέρεια της Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία.

Το γραφείο Τύπου των SDF ανέφερε σε ανακοίνωση ότι οι SDF, μαζί με τις Μονάδες Προστασίας Γυναικών (YPJ) και τις Δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (Asayish), διεξήγαγαν μια μεγάλης κλίμακας ειδική επιχείρηση στην ύπαιθρο της Χασάκα.

Η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 38 υπόπτων του ISIS εκτός από την κατάσχεση όπλων και πυρομαχικών που είχαν στην κατοχή τους.

Οι ύποπτοι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των κατοίκων της πόλης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι SDF επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για την εξάρθρωση των πυρήνων του ISIS, εκτός από τη διασφάλιση της ασφάλειας της περιοχής.

Στις 25 Φεβρουαρίου, οι SDF ανακοίνωσαν τη σύλληψη 16 μουτζαχεντίν του ISIS σε μια επιχείρηση στη Χασάκα.

Σχετικά άρθρα