Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Γιαζίντι, Δουλεμπόριο, Ερωτική Σκλάβα, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Σκλάβοι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η Γαλλία απήγγειλε κατηγορίες σε μια πρώην σύζυγο ενός οπλαρχηγού του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εις βάρος ενός κοριτσιού Γιαζίντι στη Συρία, ανέφερε το Σάββατο 27/4 μια γαλλική εφημερίδα.

Η Le Parisien έγραψε ότι η Sonia M., πρώην σύζυγος ενός ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), υπεύθυνου για τις εξωτερικές επιχειρήσεις της οργάνωσης, κατηγορήθηκε στις 14 Μαρτίου για κακομεταχείριση και υποδούλωση μιας κοπέλας Γιαζίντι.

Το κορίτσι των Γιαζίντι ήταν 16 ετών όταν ο Αμπντελνασέρ Μπενιγιούσεφ, ο σύζυγος της Σόνια, την αγόρασε ως σκλάβα στην πόλη Ράκα, στη βόρεια Συρία.

Η Σόνια κατηγορείται ότι τη βίασε δύο φορές και ότι γνώριζε τις πράξεις του συζύγου της.

Η κοπέλα Γιαζίντι, η οποία είναι τώρα 25 ετών, είπε ότι κρατήθηκε αιχμάλωτη για περισσότερο από ένα μήνα στη Συρία το 2015, προσθέτοντας ότι δεν της επιτρεπόταν να φάει ή να πιει χωρίς την άδεια της Σόνια.

Εν τω μεταξύ, η Σόνια αρνήθηκε τις κατηγορίες και παραδέχτηκε στους Γάλλους ανακριτές μόνο ένα περιστατικό βιασμού από τον Μπενιγιούσεφ.

Στις 3 Αυγούστου 2014, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σκότωσε χιλιάδες άνδρες Γιαζίντι και απήγαγε περισσότερους από 6.000 Γιαζίντι κατά την επίθεσή του το 2014 στην περιοχή του Σιντζάρ.

Πάνω από τα μισούς από τους σκλαβωθέντες εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Οι περισσότερες Γιαζίντι πουλήθηκαν ως σκλάβες του σεξ από τους τζιχαντιστές του ISIS σε σκλαβοπάζαρα στη Συρία και το Ιράκ.

Επιπλέον, μια πηγή κοντά στην έρευνα είπε ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον Μπενιγιούσεφ.

Σχετικά άρθρα