Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σχέδιο αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους ζητά το Κογκρέσο από τον Ομπάμα

Σχέδιο αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους ζητά το Κογκρέσο από τον Ομπάμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIS, Tζον Κέρι, Άνταμ Κίνζιτζερ, Έλιος Έντζελ, Εντ Ρόις, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Μπάρακ Ομπάμα, Συρία,

Το ένα μετά το άλλο μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου ζητούν από τον πρόεδρο Μπαρακ Ομπάμα να εφαρμόσει κατεπειγόντως ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και η Συρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται έντονες επικρίσεις για μία δήλωση που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Ουάσινγκτον δεν διαθέτει ακόμα συγκεκριμένη στρατηγική για να αντιμετωπίσει το Ισλαμικό, επικρίσεις που εντείνονται μετά και τον αποκεφαλισμό δεύτερου Αμερικανού δημοσιογράφου από τζιχαντιστές.

Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι αναμένεται ότι θα κληθεί σύντομα για ακρόαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του σώματος αυτού, Εντ Ρόις.

«Όλος ο κόσμος πιστεύει ότι η κυβέρνηση χρειάζεται μια στρατηγική, ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να εξηγήσει στους Αμερικανούς και στο Κογκρέσο πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτήν την απειλή», είπε ο Ρόις μιλώντας τηλεφωνικά σε δημοσιογράφους.

«Η αμερικανική ηγεσία είναι ουσιώδης. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα στείλουμε στρατιώτες επί του πεδίου αλλά μιλάμε για αεροπορικά πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πολλή διπλωματία, κάτι που ακόμη λείπει», πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής.

«Πρέπει να δράσουμε και να δράσουμε σύντομα», τόνισε από την πλευρά του ο Δημοκρατικός Έλιος Έντζελ.

Ο Ομπάμα επικρίνεται όχι μόνο από τους Ρεπουμπλικάνους αλλά και από το Δημοκρατικό κόμμα επειδή την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον “δεν έχει ακόμη μια στρατηγική” για να αντιμετωπίσει το ΙΚ.

«Το βασικό ερώτημα είναι ένα: θα περιορίσουμε το ΙΚ ή θα το συντρίψουμε;» διερωτήθηκε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Ρεπουμπλικανός Άνταμ Κίνζιτζερ.

Σχετικά άρθρα