Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισραήλ, Λευκός Οίκος, Ουάσιγκτον, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζο Μπάιντεν, Τουρκία, Χαμάς,

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβαλε την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.

Αμερικανοί και Τούρκοι αξιωματούχοι ανέφεραν τον Μάρτιο ότι ο Τούρκος πρόεδρος και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν επρόκειτο να συναντηθούν στις 9 Μαΐου στον Λευκό Οίκο.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε προσκληθεί από τον Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να συζητηθούν κρίσιμα θέματα όπως τον πόλεμο στη Γάζα, οικονομικά και αμυντικά ζητήματα.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα από την Τουρκία ο Ερντογάν αποφάσισε να μην ταξιδέψει για τις ΗΠΑ λόγω αλλαγής στο πρόγραμμά του.

Βέβαια από την πλευρά των ΗΠΑ υπάρχει μια άλλη οπτική.

Φαίνεται ότι τις τελευταίες ημέρες δεν βρέθηκε κοινό έδαφος ανάμεσα στις δύο πλευρές για τη συνάντηση.

Η στήριξη του προέδρου Ερντογάν στη Χαμάς και η σκληρή γλώσσα για τη στάση των ΗΠΑ, όπως όλα δείχνουν, δημιούργησαν επιπρόσθετα εμπόδια σε αυτή τη συνάντηση.

Σημειώνεται ότι η πληροφορία της αναβολής της συνάντησης δεν προήλθε απευθείας από την πλευρά του Ερντογάν, αλλά από αξιωματούχο.

Σχετικά άρθρα