Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η βρετανική κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι χρηματοδοτεί τζιχαντιστές στη Συρία – Τώρα κόβουν τη βοήθεια

Η βρετανική κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι χρηματοδοτεί τζιχαντιστές στη Συρία – Τώρα κόβουν τη βοήθεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Ηνωμένο Βασίλειο σταματά την οικονομική υποστήριξη δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης σε περιοχές που ελέγχονται από στασιαστές εξαιτίας της χαμηλής απόδοσης αυτών των προγραμμάτων, δήλωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Βρετανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Καθώς η κατάσταση στο έδαφος σε ορισμένες περιοχές έχει γίνει όλο και πιο δύσκολη μειώσαμε την υποστήριξή μας για μερικά μη ανθρωπιστικά προγράμματα, αλλά συνεχίζουμε να παρέχουμε ζωτική υποστήριξη για να βοηθήσουμε εκείνους που βρίσκονται στη μεγαλύτερη ανάγκη και να προωθήσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη χώρα», είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times.

Οι Βρετανοί έκριναν ότι τα προγράμματά τους δεν είχαν «μέλλον» καθώς οι περιοχές όπου διοχέτευαν τη βοήθειά τους πέρασαν από τα χέρια της «μετριοπαθούς» αντιπολίτευσης στους τζιχαντιστές.

Βεβαίως εδώ θα μπορούσε κανείς ειρωνικά να σχολιάσει λέγοντας «νωρίς το κατάλαβαν», αφού τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη Συρία η μόνη μετριοπαθής αντιπολίτευση που υφίσταται είναι οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους.

Όλοι οι άλλοι το έχουν γυρίσει σε τζιχαντιστές ή έχουν ενταχθεί σε τζιχαντιστικές οργανώσεις. Οι Βρετανοί πώς και δεν το είχαν αντιληφθεί νωρίτερα;

Οι Βρετανοί χρηματοδοτούσαν τη συγκρότηση ανεξάρτητης αστυνομικής δύναμης στη Συρία, ένα πρόγραμμα που το σταματάνε τον Σεπτέμβριο. Ενδιαφέρον θα είχε να πουν και στην κοινή γνώμη της Βρετανίας πόσα χρήματα έριξαν σε αυτό το πρόγραμμα και σε ποιους, διότι τέτοιο πράγμα στη Συρία, δηλαδή «ανεξάρτητη αστυνομική δύναμη», ουδέποτε συγκροτήθηκε.

Επίσης είπαν ότι θα σταματήσουν να παρέχουν χρηματοδότηση σε τοπικές αυτοδιοικήσεις που στασίασαν απέναντι στην κυβέρνηση.

Ενδιαφέρον και εδώ θα είχε να μάθουμε ποιες τέτοιες «αυτοδιοικήσεις» χρηματοδοτούσαν μέχρι και σήμερα.

Διότι υπάρχει σοβαρή υποψία -αφού κόβουν τώρα τα χρήματα- ότι οι Βρετανοί χρηματοδοτούσαν τις τζιχαντιστικές «θρησκευτικές αστυνομίες» επιβολής της Σαρία και τα τζιχαντιστικά συμβούλια πόλεων και τώρα, που οι τζιχαντιστές χάνουν τον πόλεμο, βιάζονται να απεμπλακούν.

Θα συνεχίσουν όμως να χρηματοδοτούν τους τζιχαντιστές διασώστες που αποτελούν παρακλάδι της Αλ Κάιντα, τους περιβόητους «Λευκά Κράνη».

Η βρετανική κυβέρνηση έχει θεσπίσει νόμο που τιμωρεί με φυλάκιση τους πολίτες που θα πιαστούν να χρηματοδοτούν τζιχαντιστές.

Όταν η ίδια βρετανική κυβέρνηση τους χρηματοδοτεί -και είδαμε ότι το ομολογεί- υπάρχει κάποιος νόμος;

Σχετικά άρθρα