Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο αμερικανικός στρατός που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος θα παραμείνει στο Ιράκ για όσο χρειάζεται

Ο αμερικανικός στρατός που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος θα παραμείνει στο Ιράκ για όσο χρειάζεται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

«Για όσο καιρό χρειάζεται» θα παραμείνουν στο Ιράκ οι αμερικανικές δυνάμεις δήλωσε την Κυριακή εκπρόσωπος του υπό τις ΗΠΑ Διεθνούς Συνασπισμού που πολεμάει τους τζιχαντιστές στη χώρα αυτή, ώστε -όπως είπε- να βοηθήσουν στην σταθεροποίηση περιοχών που ήλεγχε προηγουμένως το Ισλαμικό Κράτος.

«Θα διατηρήσουμε στρατό εκεί για όσο καιρό πιστεύουμε ότι χρειάζεται.

»Ο βασικός λόγος, μετά την στρατιωτική ήττα του Ισλαμικού Κράτους, είναι να σταθεροποιηθούν οι προσπάθειες και η παρουσία μας εκεί είναι ακόμη απαραίτητη γι’ αυτό, επομένως αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους θα διατηρήσουμε μια παρουσία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Αμπού Ντάμπι ο συνταγματάρχης Σον Ράιαν.

Να σημειωθεί ότι το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ δεν έχει εξαλειφθεί. Οι τζιχαντιστές διεξάγουν ανταρτοπόλεμο στην έρημο και στα βουνά, ενώ διατηρούν πολλούς και ισχυρούς κρυφούς πυρήνες μέσα στις πόλεις.

Το Ισλαμικό Κράτος, μια ιρακινή οργάνωση που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της Αλ Κάιντα του Ιράκ και αραβοσοσιαλιστών του κόμματος Μπάαθ, που από κοσμικοί το έριξαν στη θρησκεία για να αποκτήσουν λαϊκό έρεισμα, έχει βαθιές ρίζες στο δυτικό Ιράκ που κατοικείται από σουνίτες.

Χιλιάδες μέλη του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζουν να μάχονται εντός του Ιράκ διεξάγοντας ανορθόδοξο πόλεμο ή τρομοκρατικές ενέργειες.

Σχετικά άρθρα