Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσίδα «Μάτα Χάρι» Μαρία Μπουτίνα είχε επαφές με Αμερικανούς αξιωματούχους και το λόμπι της οπλοφορίας

Η Ρωσίδα «Μάτα Χάρι» Μαρία Μπουτίνα είχε επαφές με Αμερικανούς αξιωματούχους και το λόμπι της οπλοφορίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FSB - Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κατασκοπεία, Μαρία Μπουτίνα, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες, Ρωσία,

Επαφές υψηλού επιπέδου στην Ουάσιγκτον, ευρύτερες απ’ ό,τι ήταν έως τώρα γνωστό, είχε η Ρωσίδα Μαρία Μπουτίνα, η οποία κρατείται στις ΗΠΑ για κατασκοπεία.

Σύμφωνα με το Reuters, η Μπουτίνα συμμετείχε το 2015 σε δύο συναντήσεις με έναν Ρώσο αξιωματούχο που βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και δύο ανώτερους αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, οι συναντήσεις αυτές αφορούν τον Στάνλεϊ Φίσερ, αντιπρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τότε, και τον Νέιθαν Σιτς, πρώην υφυπουργό Οικονομικών για Διεθνείς Υποθέσεις.

Η Μπουτίνα, αναφέρει το Reuters, ταξίδεψε στις ΗΠΑ το 2015 μαζί με τον Αλεξάντερ Τόρτσιν, πρώην αναπληρωτή διοικητή της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας και μαζί συμμετείχαν σε ξεχωριστές συναντήσεις με τον Φίσερ και τον Σιτς προκειμένου να συζητήσουν τις αμερικανορωσικές οικονομικές σχέσεις επί διακυβέρνησης Ομπάμα.

Αμερικανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι η Μπουτίνα είχε επικοινωνήσει λεπτομέρειες «για λογαριασμό ατόμων που θεωρούνται υπάλληλοι των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών», ενώ βρέθηκε ακόμη ένα χειρόγραφο σημείωμα στο οποίοι ρωτούσε:

«Πώς να ανταποκριθώ στην προσφορά της FSB (διαδόχου της πρώην KGB) για δουλειά;».

Η νεαρή, με καταγωγή από τη Σιβηρία, γνωρίστηκε επίσης με το αμερικανικό συντηρητικό λόμπι προωθώντας τη δράση μίας ρωσικής οργάνωσης όπλων.

Οι έρευνες ωστόσο εστιάζονται κυρίως στις ποικίλες επαφές από το 2014 με ανώτερα στελέχη της Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA) των ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα