Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ φοβούνται ρωσική εμπλοκή και στις εκλογές για το Κογκρέσο

Οι ΗΠΑ φοβούνται ρωσική εμπλοκή και στις εκλογές για το Κογκρέσο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανικό Κογκρέσο, Εκλογές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίρστεν Νίλσεν, Ρωσία,

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες για μία νέα απόπειρα ρωσικής εμπλοκής στις εκλογές, προειδοποίησε η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Κίρστεν Νίλσεν, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία ότι οι Ρώσοι προσπάθησαν να παρεισφρήσουν στο εκλογικό μας σύστημα, και πιστεύω ότι πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι ότι θα το ξανακάνουν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ θεωρούν σχεδόν βέβαιη τη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016, με τις ρωσικές υπηρεσίες να «χακάρουν» τόσο την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον, όσο και την Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

Το συγκεκριμένο ζήτημα ετέθη και στην πρόσφατη σύνοδο μεταξύ του Τραμπ και του Πούτιν, με τον πρώτο ωστόσο, να μην κατηγορεί ευθέως τη Μόσχα για ανάμιξη στις εκλογές του 2016.

Η στάση του Αμερικανού προέδρου, μάλιστα, προκάλεσε αλγεινές αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, με αποτέλεσμα ο Τραμπ να αναγκαστεί σε αναδίπλωση και να παραδεχθεί τη ρωσική εμπλοκή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση, η Ουάσιγκτον έχει καταθέσει αίτημα εξέτασης 12 Ρώσων αξιωματούχων, οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί ως δράστες.

Σχετικά άρθρα