Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Η Τουρκία θα είναι στις 10 πλουσιότερες χώρες του κόσμου έως το 2023

Ερντογάν: Η Τουρκία θα είναι στις 10 πλουσιότερες χώρες του κόσμου  έως το 2023

Tο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τις εκλογές και τη μετάβαση σε προεδρικό καθεστώς με διευρυμένες εξουσίες για τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους συγκάλεσε το απόγευμα της Παρασκευής στο προεδρικό μέγαρο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την οικονομία στην κορυφή της ατζέντας.

Προηγήθηκε τελετή στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια της οποίας ο τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε να «εργαστεί ακούραστα για την οικοδόμηση μιας Τουρκίας που θα μπορεί να προβάλει προς το μέλλον με αυτοπεποίθηση».

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε παρουσία για πρώτη φορά 16 υπουργών, που διορίστηκαν από τον Ερντογάν, ο οποίος εμπιστεύτηκε στον γαμπρό του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, το ευαίσθητο χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών, σε μια εποχή αναταράξεων στην τουρκική οικονομία.

Ένδειξη ότι το θέμα της οικονομίας θεωρείται μείζον για τη νέα τουρκική κυβέρνηση είναι πως ο Αλμπαϊράκ επισήμανε ότι ενώπιον των υπουργών θα παρουσιαστούν μέτρα οικονομικής πολιτικής.

Σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στοχεύουν στη «δημοσιονομική πειθαρχία, την επιστροφή σε μονοψήφιο πληθωρισμό και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Από την πλευρά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε αισιόδοξο, επαναλαμβάνοντας την υπόσχεση ότι η Τουρκία θα εισέλθει στην ομάδα των 10 πλουσιότερων χωρών του πλανήτη έως το 2023.

«Βρισκόμαστε εδώ αποφασισμένοι να πετύχουμε τους στόχους μας για το 2023» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Σχετικά άρθρα