Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απεγνωσμένα βοήθεια από τους Τούρκους ζητάει ο Ερντογάν να σώσει τη λίρα που καταρρέει

Απεγνωσμένα βοήθεια από τους Τούρκους ζητάει ο Ερντογάν να σώσει τη λίρα που καταρρέει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Να ενισχύσει τη λίρα, η οποία φέτος έχει απωλέσει το 20% της αξίας της, προσπαθεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος «βλέπει» την οικονομία της γειτονικής χώρας να τελεί υπό τριγμούς.

Εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, ο Ερντογάν ζήτησε από τους Τούρκους πολίτες να μετατρέψουν τα δολάρια και τα ευρώ που κατέχουν, σε τουρκικές λίγες.

«Οι αδελφοί που έχουν δολάρια ή ευρώ κάτω από το μαξιλάρι τους, να μετατρέψουν τα χρήματά τους σε λίρες» τόνισε, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, στο Ερζερούμ.

«Μαζί θα κάνουμε να αποτύχει αυτό το παιγνίδι» έσπευσε να προσθέσει, κλιμακώνοντας τη ρητορική του έναντι των διεθνών «εχθρών» της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεσμεύτηκε το Σάββατο, πως σε περίπτωση εκλογικής νίκης, θα άρει το καθεστώς της έκτακτης ανάγκης.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Ιούλιο του 2016, όταν και έλαβε χώρα το πραξικόπημα.

Χάρη στο συγκεκριμένο καθεστώς, η τουρκική κυβέρνηση έχει προβεί σε ευρείας κλίμακας διώξεις, αποπέμποντας από το δημόσιο περισσότερους από 140.000 υπαλλήλους και συλλαμβάνοντας περισσότερους από 50.000.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, επίσης, τάχθηκε εναντίον των «τυχοδιωκτικών πολιτικών» ως προς την εξωτερική πολιτική της χώρας και αξίωσε την εξομάλυνση των σχέσεων με την Ε.Ε.

Σχετικά άρθρα