Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιο μήνυμα στέλνει η Μόσχα στις ΗΠΑ για τα πυρηνικά του Ιράν

Ποιο μήνυμα στέλνει η Μόσχα στις ΗΠΑ για τα πυρηνικά του Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Πυρηνικά Όπλα, Πυρηνική Ενέργεια, Ρωσία, Σεργκέι Ριαμπκόφ,

Σύσταση από τη Μόσχα στην Ουάσιγκτον να μη λάβει βιαστικές αποφάσεις όσον αφορά στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Προειδοποιεί ότι μία αποχώρηση από την πολυμερή συμφωνία συνοδευόμενη από νέες κυρώσεις θα είχε αρνητικές συνέπειες.

«Καλούμε τις ΗΠΑ να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην λάβουν βιαστικές αποφάσεις, να μην καταδικάσουν την συμφωνία» δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ σε ρωσική εφημερίδα.

Ο Ρώσος αξιωματούχος εκτίμησε ότι υπάρχουν διάφοροι, με τους οποίους οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποχωρήσουν από τη συμφωνία.

«Μπορούν απλώς να αποχωρήσουν από την συμφωνία, δηλώνοντας ότι η χώρα τους δεν θεωρεί ότι σχετίζεται με την συμφωνία.

»Μπορεί να μην ανανεωθεί το καθεστώς άρσης των αμερικανικών κυρώσεων» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «η τελευταία περίπτωση αφορά τις κυρώσεις εκείνες, οι οποίες είχαν παγώσει με προεδρικά διατάγματα μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

«Αυτό προφανώς μπορεί να είναι και το περιεχόμενο της απόφασης την οποία θα ακούσουμε σήμερα το βράδυ» εκτίμησε ο Ριαμπκόφ προσθέτοντας ότι «ωστόσο προειδοποιούμε την Ουάσιγκτον να μην προβεί σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις, επειδή θα συνιστούσαν άμεση παραβίαση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν».

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία δεν θεωρεί ότι το Ιράν βρίσκεται σε πορεία κατασκευής πυρηνικών όπλων.

Σχετικά άρθρα