Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς «στοχοποίησαν» τον γιο – Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας στην Κύπρο

Πώς «στοχοποίησαν» τον γιο – Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας στην Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δικηγόροι, Δολοφονίες, Κύπρος,

«Αμέτοχος είναι ο ανήλικος γιος της οικογένειας σε αυτό το εγκληματικό συμβάν», τόνισε σήμερα Παρασκευή ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Παπαϊωάννου, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως ο 15χρονος στοχοποιήθηκε.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο του ΡΙΚ, στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο», ο κ. Παπαϊωάννου εξήγησε πως η σύλληψη του 33χρονου είναι μία εξέλιξη που τον χαροποιεί, καθώς έτσι, «με βάση του τι η ίδια η Αστυνομία κατέθεσε ενόρκως, προκύπτει ότι ο ανήλικος γιος είναι αμέτοχος σε αυτό το συμβάν».

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαϊωάννου, ουδέποτε επιστήθηκε η προσοχή στον ανήλικο γιο, έτσι ώστε να θεωρηθεί ως ύποπτος και να ενεργοποιούνται τα δικαιώματά του.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν επίκειται κάποια διαδικασία για τον 15χρονο, ο δικηγόρος του ανέφερε πως επίκειται κάποια διαδικασία, αλλά ως μάρτυρας.

«Ανέκαθεν, δηλαδή και οι πρώτες δηλώσεις τις οποίες έκανε, είχαν γίνει ως μάρτυρας».

Εξήγησε πάντως πως σήμερα «θα προχωρήσουν κάποιες περαιτέρω ανακριτικές ενέργειες», ενώ σε αυτές περιλαμβάνονται και μέλη της οικογένειας.

«Ο ανήλικος γιος πιστεύω ότι έχει στοχοποιηθεί», εξήγησε ο δικηγόρος της οικογένειας, επιθυμώντας όμως να παραμείνει φειδωλός στα λόγια του, όπως γράφει ο «Φιλελεύθερος».

«Χωρίς να είμαι απόλυτος, σχεδόν οι πάντες, ήταν πεπεισμένοι προς αυτή την κατεύθυνση, πράγμα εντελώς άδικο και εξωπραγματικό.

»Είδα αρκετά σενάρια, χωρίς υπόσταση και χωρίς πραγματικό υπόβαθρο», είπε, ενώ διερωτήθηκε πως γίνεται τόσος κόσμος να ήταν διατεθειμένος να επεξεργάζεται, να διαδίδει και να συζητά τέτοια σενάρια.

Θεωρεί ακόμη, πως έγινε πάρα πολύ κακό στον ανήλικο. «Από τα γεγονότα υπήρχε και όλη αυτή η φημολογία».

«Παραδέξου να τελειώνουμε»

Αποκάλυψε μάλιστα πως υπήρχαν άτομα που του έγραφαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης «παραδέξου να τελειώνουμε». «Για να καταλάβετε τι κακό του έχει γίνει».

Τα λέει αυτά, εξήγησε, για να ενεργοποιηθεί η υποχρέωση όλων μας, «ιδίως αυτών με τους οποίους το παιδί θα έρθει σε επαφή από τη Δευτέρα», να τον περιβάλουν με την αγάπη που επιβάλλεται.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου, σύμφωνα με όσα καταγράφει αυτή τη στιγμή, είναι πως εάν δεν υπήρχε αυτή η πληροφορία (για σύλληψη 33χρονου), αυτός ο ανήλικος θα ήταν ακόμα στοχοποιημένος, κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους, να νιώθει την απόρριψη, χωρίς να υπάρχει οποιοδήποτε υπόβαθρο.

Όσον αφορά τη συνεργασία του 15χρονου με τις Αρχές, ο δικηγόρος είπε πως δεν είδε πουθενά να καταγράφεται ότι ο ανήλικος έδωσε τη συγκατάθεσή του σε οτιδήποτε του ζητήθηκε.

«Είτε είναι αποτυπώματα, είτε γενετικό υλικό, είτε είναι τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, είτε είναι να τύχει δεύτερης ιατροδικαστικής εξέτασης, να τον δει δεύτερη φορά ψυχίατρος», ενώ πρόσθεσε πως αυτά τα γεγονότα είναι τραυματικά, όμως η συνεργασία του ήταν απόλυτη.

«Κανένας δεν είδα να αναρωτήθηκε, «πώς είναι δυνατόν όλοι να έχουμε την πεποίθηση», τη στιγμή που η συνεργασία του ήταν απρόσκοπτη και εφ’όλης της ύλης, από την πρώτη στιγμή που του ζητήθηκε».

Σχετικά άρθρα