Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ έπληξε συριακό πυροβολικό στα Υψίπεδα του Γκολάν

Το Ισραήλ έπληξε συριακό πυροβολικό στα Υψίπεδα του Γκολάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Συρία, Τζιχαντιστές, Υψίπεδα του Γκολάν,

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν συριακές θέσεις ως απάντηση σε βλήμα όλμου που εκτοξεύτηκε από τη Συρία και έσκασε δίπλα σε έναν φράκτη ασφαλείας στα βόρεια των Υψιπέδων του Γκόλαν στα σύνορα Ισραήλ-Συρίας.

«Σε απάντηση, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) στόχευσαν ένα στοιχείο πυροβολικού στην περιοχή από την οποία προήλθε [το βλήμα], στα βόρεια συριακά Υψίπεδα του Γκολάν», ανέφεραν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) με ανάρτησή τους στο Twitter τη Δευτέρα.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει τι όπλα χρησιμοποίησε το Ισραήλ ως απάντηση, λέγοντας μόνο ότι «το συριακό καθεστώς» θα θεωρηθεί υπεύθυνο και κάθε απόπειρα να «παραβιαστεί η κυριαρχία των Ισραηλινών ή να απειληθούν πολίτες» θα αντιμετωπιστεί.

Στα Υψίπεδα του Γκολάν, τα οποία τελούν υπό τον έλεγχο του Ισραήλ από τον πόλεμο του 1967, συχνά ανταλλάσσονται πυρά μεταξύ Ισραηλινών και διαφόρων ενόπλων που κινούνται στα εδάφη της Συρίας.

Πολλά από βλήματα που έχουν πέσει σε ισραηλινό έδαφος έχουν εκτοξευτεί από τζιχαντιστές, ή έχουν «ξεφύγει» από συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών και τζιχαντιστών.

Ωστόσο, το Ισραήλ έχει καταστήσει σαφές ότι για όποιο βλήμα πέφτει στο έδαφός του θα θεωρεί υπεύθυνη τη συριακή κυβέρνηση, ανεξάρτητα ποιος και υπό ποιες συνθήκες το έριξε.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες αεροπορικές επιδρομές κατά των συριακών ενόπλων δυνάμεων και των Ιρανών συμμάχων τους στο συριακό έδαφος τους τελευταίους μήνες.

Σχετικά άρθρα