Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

CNBC: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να επιτεθούν σε οκτώ στόχους στη Συρία

CNBC: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να επιτεθούν σε οκτώ στόχους στη Συρία

Πολεμικές επιχειρήσεις σε οκτώ στόχους επί συριακών εδαφών σχεδιάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κανάλι CNBC επικαλούμενο πηγές της Ουάσιγκτον.

Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό το πότε θα λάβουν χώρα οι επιχειρήσεις του αμερικανικού στρατού.

Οι εν λόγω στόχοι περιλαμβάνουν δύο αεροδρόμια της Συρίας, ένα ερευνητικό κέντρο και μια εγκατάσταση χημικών όπλων.

Η πηγή ανέφερε επίσης ότι ο συριακός στρατός έχει επανατοποθετήσει σημαντικό αριθμό αερομεταφορέων σε ελεγχόμενα από τη Μόσχα αεροδρόμια, με την ελπίδα ότι η Ουάσιγκτον θα ήταν απρόθυμη να χτυπήσει εκεί.

Νωρίτερα ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι πρόκειται να συναντηθεί αργότερα (την Πέμπτη) με τους συμβούλους του και «πολύ σύντομα» θα λάβει αποφάσεις για το τι θα κάνει με τη Συρία.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας πρόκειται να συνεδριάσει εντός της ημέρας για να συζητήσει τις επιλογές που έχει.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο Ρεπουμπλικάνος δεν έχει καθορίσει χρονοδιάγραμμα για δράση σε απάντηση στη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία, παρά την ανάρτηση που έκανε στο Twitter ότι πύραυλοι «θα (αρχίσουν να) έρχονται» και ότι η Ρωσία θα πρέπει να «ετοιμαστεί».

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας δήλωσε ότι ο Τραμπ έχει διάφορες επιλογές, όχι απλά στρατιωτικές, ότι όλες οι επιλογές εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι και ότι αξιολογεί τον τρόπο που θα απαντήσει.

Πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος θεωρεί τη Ρωσία και τη Συρία υπεύθυνες για τη χημική επίθεση κι αρνήθηκε ότι τα σχόλιά του στο Twitter δημιούργησαν οποιοδήποτε πρόβλημα.

Σχετικά άρθρα